Μπορεί τα προβλήματα στον χώρο της υγείας να παραμένουν πολλά, οι ιατροί και οι νοσηλευτές σε όλες τις βαθμίδες να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση να έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση από τους ανθρώπους της δημόσιας υγείας και τους συνδικαλιστικούς τους φορείς, όμως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, εμφανίστηκε αισιόδοξος, κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα. 

Ο κ. Ξανθός επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης το ΤΟΜΥ της Τριών Ναυάρχων, τονίζοντας ότι η νέα αυτή δομή θα ενισχύσει τον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα λειτουργήσουν περισσότερες τοπικές μονάδες υγείας σε όλην την χώρα.

Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ξανθός, είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να αναπτυχθούν 120 ΤΟΜΥ σε όλη την χώρα, ενώ ήδη λειτουργούν 96 σε όλη την Ελλάδα. Όπως τόνισε σε ότι αφορά την Πάτρα υπάρχουν μέχρι ώρας 8 τέτοιες δομές που έχουν μεγάλη προσέλευση από τον κόσμο, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν άλλες δύο.

Αναγνώρισε πάντως την δυσκολία του εγχειρήματος αφού δεν υπάρχουν οι σχετικές κτιριακές υποδομές, ενώ αρνήθηκε την διαπίστωση ότι οι γιατροί δεν στηρίζουν το εγχείρημα, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει πρόβλημα στην ανταπόκριση του προσωπικού. 

Είναι όμως ένα θέμα που όπως τόνισε έχει να κάνει με την φυγή των Ελλήνων γιατρών στο εξωτερικό και προς τα εκεί κινούνται οι προσπάθειες της κυβέρνησης, ώστε να δημιουργηθούν οι ανάλογες δομές και να επιστρέψουν πίσω στην χώρα τους.

Μετά την επίσκεψη του στο ΤΟΜΥ της Τριών Ναυάρχων ο κ. Ξανθός θα πήγαινε στις αντίστοιχες δομές της Παραλίας και του Βόρειου Τομέα, ενώ το απόγευμα θα μιλούσε σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Αστήρ, με θέμα: "Η Υγεία μετά τα μνημόνια".