Ξεπερνά κάθε προηγούμενο ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Η κρίση έφερε εξαγορές και συγχωνεύσεις, ορισμένοι παίκτες συνεχίζουν να αναζητούν απεγνωσμένα νέες αγορές επιχειρώντας ανοίγματα σε δύσβατες για τα δεδομένα τους περιοχές, ωστόσο αποδεικνύεται ότι πραγματικά κερδισμένος είναι όποιος έχει κάνει τον προγραμματισμό του… εγκαίρως και μεθοδικά.

Έχουν περάσει περίπου δυόμιση χρόνια από τότε που τα My Market εξαγόρασαν το δίκτυο της Βερόπουλος. Πρόκειται για την αποτελεσματικότερη εξαγορά στο χώρο από κάθε άποψη. Το δίκτυο επεκτάθηκε στρατηγικά, η ανακαίνιση του συνόλου του πρώην δικτύου της Βερόπουλος ολοκληρώνεται έως το τέλος του χρόνου, τα οικονομικά αποτελέσματα δείχνουν σημαντική ενίσχυση, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα My market ολοκλήρωσαν την ένταξη των ανθρώπων της Βερόπουλος με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν από τις ελάχιστες θεαματικές επιχειρηματικές κινήσεις που συνδύασε την επενδυτική στρατηγική και την άψογη μετάβαση εργαζομένων στη νέα κατάσταση.

Η πρωτοβουλία του Αριστοτέλη Παντελιάδη χαρακτηρίζεται σήμερα case study στην αγορά και ήδη πολλοί κάνουν λόγο για πρωτοφανή επιτυχία. «Κατάφερε να κρατήσει τα πλεονεκτήματα και να αποφύγει τους κινδύνους της απορρόφησης ενός δικτύου με σημαντικά προβλήματα» έλεγε άνθρωπος της αγοράς, με γνώση των πραγμάτων.

Τα νούμερα πλέον μιλάνε από μόνα τους. 224 σημεία πώλησης σε κάθε γωνιά της χώρας, πάνω από 150 ανακαινισμένα καταστήματα στην τριετία, έως το τέλος του χρόνου, 10.600 εργαζόμενοι και ένα περιβάλλον που εμπνέει σταθερότητα και δείχνει το δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πηγή: newsbeast.gr