Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Patra Palace πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, με μεγάλη επιτυχία, η επιστημονική εκδήλωση με θέμα "Καρκίνος η Ασθένεια της εποχής" που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελληνοουκρανικής φιλίας "Φάρος" με ομιλητή τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ογκολογίας και έναν από τους είκοσι πρώτους παθολόγους –ογκολόγους της χώρας τον δρ Παναγιώτη Γκινόπουλο.

Η κ. Γκινόπουλος. επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό καρκινογένεσης οφείλεται στην κακή διατροφή, στην έλλειψη άσκησης, κάπνισμα, αλκοόλ που σε συνδυασμό με το επιβαρυμένο φυσικό περιβάλλον δρουν πολλαπλασιαστικά σε βάρος του ανθρώπινου οργανισμού. Ο υγιεινός τροπής ζωής είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη ασπίδα για την υγεία μας. "Οι άνθρωποι ζητούν την υγεία τους, από τους θεούς, χωρίς να γνωρίζουν πως οι προϋποθέσεις βρίσκονται μέσα τους".


Η πρόωρη διάγνωση είναι η πεμπτουσία της θεραπείας. Όσο πιο γρήγορα ανακαλύψουμε το πρόβλημα, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε, ενώ αντιθέτως όσο αργότερα το εντοπίσουμε, τόσο λιγότερο θεραπευτικές δυνατότητες θα υπάρχουν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της επιστημονικής και ιατρικής κοινότητας, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και πολιτευτές. Στο τέλος της ομιλίας του απάντησε σε απορίες και ερωτήματα των παρευρισκόμενων.