Ακόμη ένα τραγικό περιστατικό που σχετίζεται με την είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα μας σημειώθηκε στον Έβρο, με απολογισμό την απώλεια 5 ανθρωπίνων ζωών.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου, 11 άνθρωποι προσπάθησαν να διασχίσουν τον ποταμό, με αφετηρία το σημείο Ενέζ στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Εξαιτίας όμως της βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν στην πριοχή, η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανατράπηκε, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να βρεθούν μέσα στα παγωμένα νερά του ποταμού.

Τέσσερις από αυτούς κατάφεραν να κολυμπήσουν πίσω στις τουρκικές ακτές, και να ειδοποιήσουν τις αρχές.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα μια γυναίκα της οποίας ο άνδρας επέβαινε στη βάρκα, ενημέρωσε τις αρχές πως είχε χάσει την επικοινωνία με το σύζυγο της.

Οι άνδρες που επιχείρησαν στο σημείο κατάφεραν να εντοπίσουν και να διασώσουν 4 άτομα.

Οι τουρκικές αρχές εντόπισαν επίσης στην περιοχή 5 σορούς, ενώ ακόμη δύο πρόσφυγες αγνοούνται, ένας εκ των οποίων ο σύζυγος της γυναίκας που είχε προηγουμένως ενημερώσει τις αρχές.

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, πάνω από 3 εκατομμύρια Σύριοι και περισσότεροι από 300.000 Ιρακινοί έχουν προσπαθήσει να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, ενώ ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που μπήκαν στην Ελλάδα από τον Έβρο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, αυξήθηκε κατά 522%.

ΠΗΓΗ: e-evros.gr