Στην Πάτρα βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης o Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Με αφορμή την επίσκεψή του στην πόλη, το Σωματείο Ιπποκράτης, προχώρησε στην εξής ανακοίνωση: "Ξεπερνάει τα όρια του θράσους

η όποια αναφορά για την ΥΓΕΙΑ μετά τα μνημόνια, απ΄ αυτούς:

  • που αντί να τα σκίσουν, όπως έλεγαν, τα υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο.
  • που έχουν υπογράψει μνημονιακά μέτρα για πάρα πολλά χρόνια μετά απ΄ αυτά.                                                     

Ευχαριστούμε λοιπόν για την Πρόσκληση

Αλλά επειδή σεβόμαστε τους εαυτούς μας δεν θα πάρουμε.

Με περίσσεια θράσους, θέλουμε να πιστεύουμε, επισκέπτεται σήμερα την πόλη μας η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Περίσσεια θράσους:

  • Τόσο με την περιοδεία τους, την περιφορά τους στις ΤΟΜΥ, την στιγμή που με την πολιτική τους έχουν εγκαταλείψει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, έχουν αφήσει στην τύχη τους και στην χειρότερη κατάσταση της ιστορίας τους, της διαδρομής του τα κέντρα υγείας, σε βάρος των οποίων οφείλουμε να πούμε στήνονται αυτές.
  • Όσο και με την θεματολογία της απογευματινής τους εκδήλωσης, όπου και αυτοί, ακόμη μια φορά, προσπαθούν να εξαπατήσουν τον Ελληνικό λαό, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας, ότι βγήκαμε από τα μνημόνια την στιγμή που θα συνεχίζουν να υφίστανται για πάρα πολλά ακόμη χρόνια τα σε βάρος μας μνημονιακά μέτρα, αυτά που οι ίδιοι υπέγραψαν, όπως η περίπτωση των Νοσοκομείων που ξεπούλησαν στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων για να τα διαχειριστεί  για τα επόμενα 99  χρόνια ένα Δ.Σ που απαρτίζεται από  ξένους, κίνηση και αποφάσεις  που δεν τόλμησε  να κάνει κανένας  από τους προκατόχους τους.
  • Αλλά και με το κάλεσμά τους να συμμετάσχουμε σ΄ αυτήν την απογευματινή  εκδήλωση τους, με την προκλητικότατη, όπως προαναφέρουμε θεματολογία και μάλιστα μαζί με τους Διοικητές και τους Υπδκτες των μονάδων υγείας της 6ης Υ.Πε, αυτούς που συμπεριφέρονται εχθρικά απέναντι μας, με εμπάθεια, που δεν συνδιαλέγονται μαζί μας, που καθημερινά μας διαχωρίζουν  και όχι μόνον.

Το Δ.Σ του Σωματείου μας, που ομόφωνα αποφάσισε να μην ανταποκριθεί σ΄αυτό το προαναφερόμενο κάλεσμα τους και να μην  συμμετάσχει σ΄ αυτήν την εκδήλωση, με αφορμή αυτήν την σημερινή κάθοδο τους στη πόλη μας, με δεδομένα τα προβλήματα και τις καταστάσεις  που βιώνουμε  στο Γ.Ν Πατρών, είχαμε αποφασίσει κινητοποιήσεις με στάση εργασίας και ΚΑΤΑΛΗΨΗ από το πρωί της 6ης Υ.Πε και βεβαίως με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας το απόγευμα στις 05:30 έξω από το ΑΣΤΗΡ, τον χώρο της προαναφερόμενης εκδήλωσης με την προκλητικότατη θεματολογία.

Η Ανταπόκριση του υπουργού στο αίτημα μας για συνάντηση μαζί του, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και που γραπτώς ήδη του επισημάναμε, μας οδήγησε να ακυρώσουμε την Κατάληψη και να πάνε στην συνάντηση στις 14:00  στην 6η Υ.Πε, για να εκθέσουν την πληθώρα των προβλημάτων μας και να απαιτήσουμε λύσεις:

Τόσο  στα ζητήματα του οργανισμού, την γνωστή και προκλητική  εκκρεμότητα που υπάρχει  με το ¨λάθος της διατύπωσης¨, ένα λάθος τυπικό αλλά ουσιαστικό, που μας έχει οδηγήσει επί 6άμηνο, ως Νοσοκομείο  στον αυτόματο πιλότο, χωρίς Δ.Σ και γενικά στην τύχη μας.
Όσο και στην εκκρεμότητα με την νέα, αναγκαία και απαραίτητη, κτιριακή επέκταση  που διεκδικούμε και αποδέχθηκαν για το Νοσοκομείο. Μια επέκταση που παρά τις υποσχέσεις τους,  8 μήνες μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε, δεν έχουν ξεκινήσει καν οι σχετικές μελέτες.
Αλλά και με την κατάσταση με τους Διοικούντες, την σχέση μας μαζί τους, την πρακτική τους στα Διοικητικά δρώμενα, τις προκλητικές  συμπεριφορές τους, τις παράνομες καρατομήσεις στις θέσεις ευθύνης και άλλα πολλά. Kαι βεβαίως την τύχη και την προοπτική των Εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και την αναγκαιότητα ενίσχυσής μας με Ιατρούς Προσωπικό και Πιστώσεις".