Σε θέση μάχης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για τις δημοτικές εκλογές που είναι να γίνουν τον ερχόμενο Μάη, με τον νέο γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη να έχει ζητήσει ήδη την επίσπευση διαδικασιών για τα θέματα που αφορούν τις αρχαιρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί όλες οι υποψηφιότητες στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας των ψηφοδελτίων που πρόκειται να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Ωστόσο, σε επίπεδο Δήμων, τουλάχιστον για τον νομό, τίποτα ακόμα δεν είναι οριστικό και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. 

Στην Πάτρα έχουν ακουστεί τα ονόματα του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Βασίλη Αϊβαλή, ενός ανθρώπου που προέρχεται από το Κίνημα Αλλαγής και που δείχνει να έχει σημαντική επιρροή στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Υπάρχει όμως και μία μερίδα στελεχών που υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προέρχεται από τον στενό κομματικό χώρο και σε αυτή την περίπτωση επικρατέστερο είναι το πρόσωπο της νυν δημοτικής συμβούλου, Ουρανίας Μπίρμπα.

Πάντως, ανοικτό είναι και το σενάριο συνεργασιών με την παράταξη της πρώην δημοτικής αρχής "Τώρα για την Πάτρα", όπως και με αυτή του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, με τις συζητήσεις να έχουν προχωρήσει. Σε μία τέτοια περίπτωση ο επικεφαλής θα προέρχεται από έναν πιο ευρύ χώρο από αυτό του στενού κομματικού πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στους υπόλοιπους Δήμους στα Καλάβρυτα "παίζουν" με τις ίδιες πιθανότητες τα ονόματα του Θανάση Παπαδόπουλου και του Χάρη Θεοχάρη, ενώ δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον νυν δήμαρχο Γιώργο Λαζουρά. Στην Αιγιάλεια έχουν ακουστεί τα ονόματα του Πάνου Μπερούκα και του Άκη Μουρίκη, χωρίς όμως να είναι κάτι οριστικό, ενώ ανοικτά είναι ακόμα τα ζητήματα για την Δυτική Αχαΐα και τον Δήμο Ερυμάνθου.