Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας Δημήτρης Πελεκούδας και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θόδωρος Τουλγαρίδης παραβρέθηκαν την Τρίτη στην απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην Αθήνα, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι εργαζόμενοι απαιτούν την απόσυρση του σχεδιασμού επαναπροκήρυξης των θέσεων τους, που οδηγεί σε απολύσεις, διεκδικούν νομοθετική ρύθμιση που θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι αορίστου χρόνου.

Ο Θόδωρος Τουλγαρίδης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους αναφέρθηκε στην κοινή παρέμβαση των Δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που απαιτούν μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Νέες προσλήψεις. Απεμπλοκή του προγράμματος από ΜΚΟ και δημοτικές επιχειρήσεις. Ενίσχυση και γενναία χρηματοδοτημένη του προγράμματός ώστε να μπορέσει να επεκταθεί και να καλύψει ολοκληρωμένα τις ανάγκες των ηλικιωμένων και ΑμεA.

Τόνισε ότι ο αγώνας και το αίτημα των εργαζόμενων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δεν είναι απλά δίκαιος αλλά και ο πλέον αναγκαίος δρόμος σήμερα, για να στηριχτεί και να συνεχιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

"Ως δημοτική αρχή παίρνουμε καθαρή θέση. Είμαστε με τον αγώνα σας. Γιατί έχουμε την αγωνία το πρόγραμμα και να συνεχιστεί και να αναπτυχτεί. Σήμερα που χιλιάδες συνταξιούχοι παλεύουν να επιβιώσουν μέσα άπω τις τσακισμένες συντάξεις τους, που τα παιδιά τους παραδέρνουν μεταξύ της ανεργίας και υποαπασχόλησης, που οι δημόσιες δομές φροντίδας των ηλικιωμένων, ΑμεΑ είναι σχεδόν ανύπαρκτες και η φροντίδα τους αποκλειστική έγνοια του νοικοκυριού δεν μπορεί να χαθεί και η ελάχιστη δυνατότητα ανακούφισής τους" ανέφερρε.