Σήμερα και αύριο η Δημοτική Αρχή πραγματοποιεί επισκέψεις στα σχολεία και ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται 3 και 4 Οκτώβρη για την 74η επέτειο απελευθέρωσης της Πάτρας από την γερμανική κατοχή.

Σε πολλά από τα σχολεία προγραμματίζονται εκδηλώσεις και ιστορικοί περίπατοι για την επέτειο της απελευθέρωσης.

Σήμερα, επισκέφθηκαν και είχαν συνάντηση με τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων του 1ου και του 7ου ΕΠΑΛ στο Κουκούλι, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, με τον δημοτικό σύμβουλο, Παντελή Βακάλογλου και τον διαμερισματικό σύμβουλο, Βασίλη Ζώτο.

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς, επισκέφθηκε το 10ο Γυμνάσιο, ο Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος με τη δημοτική σύμβουλο Ελένη Λέκκα και τον Πρόεδρο του Αρκτικού Διαμερίσματος Θύμιο Αγγελόπουλο, επισκέφθηκαν το 15ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Ανθούπολης και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου, Θόδωρος Τουλγαρίδης το σχολικό συγκρότημα επί της Έλληνος Στρατιώτου, που στεγάζει το 1ο και το 6ο Γυμνάσιο.

Οι επισκέψεις της Δημοτικής Αρχής, θα συνεχιστούν και αύριο στα σχολεία της Πάτρας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αρχίζει Τετάρτη 3 Οκτώβρη και ολοκληρώνεται 12 του μήνα.

Αύριο Τετάρτη 3 Οκτώβρη, στο χώρο της Achaia Clauss, από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, με θέμα: «Νυχτερινή Περίπολος, το προηγούμενο βράδυ της απελευθέρωσης της Πάτρας» και περιλαμβάνουν:

  • Επίσκεψη στην κρύπτη – υπόγεια εγκατάσταση, όπου θα παρουσιαστεί αρχειακό υλικό της Achaia Clauss.
  • Στη συνέχεια μαθητές του 9ου Γυμνασίου παρουσιάζουν το αφιέρωμα: "Θυμάμαι δεν ξεχνώ..." , σε κείμενα του Νεολόγου Πατρών και του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ενώ η χορωδία του σχολείου θα αποδώσει "Το ακορντεόν" σε μουσική Μάνου Λοΐζου και στίχους του Γιάννη Νεγρεπόντη, "Μικρός Λαός" των Ρίτσου Θεοδωράκη και "Επέσατε Θύματα".
  • Η Ορχήστρα Πατρών του Δημοτικού Ωδείου θα παίξει αποσπάσματα από τους ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα και τον «Ύμνον εις την Ελευθερία» του Νικόλαου Μάντζαρου.
  • Θα ακολουθήσει ομιλία του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκη Πετρόπουλου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στο χώρο της Achaia Clauss στο Κελάρι Νο 9. (Στις 5.45 μ.μ. θα αναχωρήσουν λεωφορεία από την πλατεία Γεωργίου, και στις 8 μ.μ. από την Achaia Clauss, για την εξυπηρέτηση όσων θέλουν να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις).

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  • 10 π.μ. Δοξολογία στην Μητρόπολη Πατρών
  • 11 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στα Ψηλά Αλώνια, στο Μνημείο των 11 απαγχονισθέντων αγωνιστών. Ακολουθεί Ομιλία από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη
  • 20.00 Πλατεία Γεωργίου Ομιλία Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη - Συναυλία από το Γυναικείο Μουσικό Σύνολο ΑΝΤΗΧΩ - Συναυλία από την Ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων.

Από την Παρασκευή 5 έως και την Παρασκευή 12 Οκτώβρη, διοργανώνονται ιστορικοί περίπατοι των μαθητών και μαθητριών σε χώρους όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα και οι μάχες για την απελευθέρωση της πόλης.