Ελεύθεροι αφέθησαν οι δύο Ελληνοκύπριοι, πατέρας και γιος, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου από τις κατοχικές αρχές, με την κατηγορία ότι είχαν εισέλθει σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στα Στροβίλια.

Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν τη Δευτέρα ενώπιον λεγόμενου δικαστηρίου στα κατεχόμενα το οποίο και επέβαλε χρηματική ποινή ύψους 1.500 τουρκικών λιρών στον καθένα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου, γυναίκα κατήγγειλε στην κυπριακή αστυνομία, ότι γύρω στις πέντε το απόγευμα, της τηλεφώνησε ο 25χρονος γιος της και της ανέφερε ότι λίγο νωρίτερα είχαν συλληφθεί μαζί με τον 47χρονο πατέρα του από τις κατοχικές δυνάμεις στη περιοχή Στροβιλιών.

Πατέρας και γιος είχαν πάει για να δουν την οικία της γιαγιάς του 25χρονου αλλά όπως ενημερώθηκαν, είχαν εισέλθει με το αυτοκίνητο τους σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Οι δύο παρέμειναν υπό κράτηση και τη Δευτέρα προσήχθησαν ενώπιον λεγόμενου δικαστηρίου το οποίο και τους επέβαλε χρηματική ποινή.

Πατέρας και γιος επέστρεψαν στις ελεύθερες περιοχές το απόγευμα της Δευτέρας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr