Η ΝΟΔΕ Αχαΐας σε ανακοίνωση της αναφέρει:

"Καλωσορίζουμε στην Πάτρα τους αυθεντικούς εκπροσώπους του κομματικού Συνδικαλισμού. Τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό και τον Γ.Γ. κ. Γιαννόπουλο.

Και οι δυο τους φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει αυτά που διακήρυτταν την εποχή των «ΣαμαροΒενιζέλων». Ο μεν Υπουργός,ως Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Ρεθύμνου και μέλος της Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, ο δε Γ.Γ. ως Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Αχαΐας. Εάν ερχόταν και ο κ. Πολάκης, άλλος γνήσιος εκπρόσωπος του κομματικού συνδικαλισμού, τότε η χαρά μας θα ήταν τριπλή. Θα ήταν απερίγραπτη.

Όλοι τους εξαργύρωσαν της κομματικές υπηρεσίες που πρόσφεραν στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις συνδικαλιστικές αερολογίες, με θέσεις ευθύνης, που σύντομα έγιναν θέσεις εξουσίας.

Θα μιλήσουν, ή μάλλον θα εξαγγείλουν για πολλοστή φορά την κάλυψη των κενών θέσεων του μονίμου προσωπικού. Υποθέτω ότι θα παραπέμψουν στις καλένδες την κάλυψη των αναμενόμενων 500 συνταξιοδοτήσεων γιατρών για το 2019. Και φυσικά ούτε λόγος για τις 2000 θέσεις γιατρών, που θα προκηρύσσονταν, όπως εξήγγειλαν πριν από δυο χρόνια από την Πάτρα.

Τις ελαστικές θέσεις εργασίας που κατήγγειλαν ως κομματικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, τις έκαναν θεσμό. Οι μισοί από τους 2300 επικουρικούς που καλύπτουν αυτές τις θέσεις, θα απολυθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Την μείωση των κρατικών δαπανών για την Υγεία, για την οποία επαναστατούσαν, την έκαναν νόμο περί αυτοχρηματοδότησης και εύρεσης χορηγών.

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα, που υπερθεμάτιζαν, θα τελειώσει, όταν τελειώσουν και τα λεφτά του ΕΣΠΑ.

Για το μισθολόγιο των γιατρών, που έβγαιναν στα μπαλκόνια, θα πάρουμε αντί των αναδρομικών που έταζαν, ένα ευτελές ποσό. Η αναμόρφωση της εκπαίδευσης των νέων γιατρών που υπόσχονταν, με την συμβολή του ΚΕΣΥ, τους οδηγεί στο εξωτερικό.

Γιατί έρχονται λοιπόν;

Για να μας κοροϊδέψουν ακόμα μια φορά. Όχι ως κομματικοί συνδικαλιστές, αλλά ως εκπρόσωποι μιας εξουσίας που αγαπά την «καρέκλα» και περιφρονεί τους πληβείους γιατρούς, που τους ανέδειξαν σε αυτές τις θέσεις"