Μπορεί ο Ξενοφών και ο Ζορμπάς να πέρασαν από διάφορες περιοχές της χώρας και να προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα, στην Μεσσηνία, στην Αργολίδα, στην Κορινθία και στην Εύβοια, όμως είναι γεγονός ότι η κακοκαιρία δεν χτύπησε την Αχαΐα και γενικότερα, την Δυτική Ελλάδα. 

Ξέρετε όμως που το οφείλουμε αυτό; Στο Αίγιο. Για την ακρίβεια σε ένα θεϊκό σημάδι που σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανάρτηση του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος φάνηκε στον ουρανό της όμορφης αυτής πόλης. 

Η ανάρτηση του στον Ιστότοπο που διατηρεί τα λέει όλα: "Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου ε.έ. πάνω από το Μητροπολιτικό ναό της Φανερωμένης, εδώ στο Αίγιο, φάνηκε ένα θεϊκό σημάδι, ένα «θεοσημείο» όπως ονομάζεται, δηλ. το σημείο του Τιμίου Σταυροῦ στον Ουρανό. Τότε δεν γνωρίσαμε το «γιατί» και το «τι να σημαίνει άραγε;» Περιορισθήκαμε όμως στο να καταγράψουμε αυτό το γεγονός και να το σχολιάσουμε με τα εξής λόγια:

«Στη θέα του Τιμίου Σταυρού τα μάτια μας γέμισαν από δάκρυα! Νοιώσαμε, ότι αυτό το θεοσημείο είναι ένα χάδι του Σωτήρος Χριστού στις ψυχές μας! Στις ψυχές όλων των Αιγιωτών! Ζούμε σε μια εποχή, όπου ο Χριστός διώκεται και η Ελλάδα μας πεθαίνει!. Τώρα, που οι καταιγίδες τελείωσαν κατά τους αρμοδίους, είναι καιρός να κάνουμε ένα απολογισμό.

Σχεδόν όλη η Πελοπόννησος πληγώθηκε από τα ασυνήθιστα αυτά καιρικά φαινόμενα, όχι όμως και η Αχαΐα, ειδικότερα δε η περιοχή της Μητροπόλεώς μας! Άρα το σημείο του Σταυρού πάνω από τον Ουρανό της Φανερωμένης ήταν μία θεϊκή προαναγγελία, ότι η Παναγία μας θα σκεπάσει με τη Χάρη Της και θα προστατεύσει το Αίγιο!". 

Μάλιστα, για όλα αυτά τα παραπάνω, ο ίδιος καλεί όλους τους πιστούς της Μητρόπολης του, να προσευχηθούν και να ανάψουν την Τετάρτη 3 Οκτώβρη σε μία κοινή θρησκευτική δέηση τα θυμιατά τους. Και ως άλλος προφήτης ο Ιεράρχης μαντεύει: "Μερικοί θα μας ειρωνευθούν για την παρούσα ενημέρωση, όπως άλλωστε μας ειρωνεύθηκαν και με την Ανακοίνωση για την εμφάνιση του Τιμίου Σταυρού. Εμείς και από τη θέση αυτή ανακράζουμε: «Είη το Όνομα Κυρίου ευλογημένον από του νύν και έως του αιώνος!".