Η Δημοτική Αρχή και ο Πολιτιστικός Οργανισμός εξ αρχής καταβάλουν και θα συνεχίσουν με αμείωτο ενδιαφέρον να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να επανασυσταθεί και να λειτουργήσει η Μπάντα του Δήμου, έχοντας στο δυναμικό της και τους πρώην εργαζόμενους μουσικούς.

Είναι γνωστό σε όλους πότε και πως διαλύθηκε ουσιαστικά η Μπάντα και βρέθηκαν οι πρώην μουσικοί της εκτός αυτής. Αυτά συνέβησαν πριν εκλεγεί και αναλάβει η σημερινή Δημοτική Αρχή.  

Είναι επίσης γνωστό ότι η προσπάθειά μας για πρόσληψη μουσικών με μόνιμη και σταθερή απασχόληση ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με το υφιστάμενο αντιδραστικό νομοθετικό πλέγμα του Καλλικράτη και τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής (απαγόρευση προσλήψεων – έλεγχος αποφάσεων από αποκεντρωμένη διοίκηση – επίτροπο – κατάργηση των οργανικών θέσεων με τη συνταξιοδότηση κ.ο.κ.)

Με δεδομένο ότι δεν υφίσταται νομοθετικό πλαίσιο για να προσληφθούν λόγω της  απαγόρευσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, αναζητήθηκαν άλλες λύσεις από κοινού με τους πρώην μουσικούς της Μπάντας και νομικούς, ώστε να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο επανασύστασης της.

Η πρώτη από κοινού προσπάθεια μας ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ακολούθησε νέα πάντα από κοινού προσπάθεια, που έχει επίσης προβλήματα, για τα οποία δεν ευθύνεται η Δημοτική Αρχή ή ο Πολιτιστικός Οργανισμός και τα οποία προσπαθούμε να επιλύσουμε.   Ουδέποτε εγκαταλείψαμε την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου κι εκπροσώπων των πρώην μουσικών της Μπάντας.  

Όντας σε προεκλογική περίοδο το ψέμα και η παραπληροφόρηση θα είναι στην ημερήσια διάταξη. Όσον αφορά στις  συνεδρίασης του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού επισημαίνω ότι ηχογραφούνται, συνεπώς υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο  αλλοίωσης της αλήθειας.

Εμείς θα συνεχίσουμε μέσα σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον για τους εργαζόμενους και τη Δημοτική Αρχή, να αναζητούμε χαραμάδες για να επιλύσουμε και το πρόβλημα των πρώην εργαζομένων στην Μπάντα, αλλά και της Μπάντας γενικότερα ώστε να ανασυγκροτηθεί ριζικά και να παράγει πολιτιστικό έργο υψηλού επιπέδου.