Το Parts Patras Arts διοργανώνει μαθήματα ορθογραφίας για παιδιά Δημοτικού αξιοποιώντας παραμύθια, τραγούδια, κατασκευές και χαρούμενες δραστηριότητες.

Μέσα από τα μαθήματα ορθογραφίας τα παιδιά αναμένεται να (αντι)γράφουν σε καθορισµένο χρόνο και χωρίς σφάλµατα ένα σύντοµο κείµενο, να συσχετίζουν πρακτικά και να εφαρµόζουν γραµµατικούς κανόνες στη γραφή των λέξεων, να συμβουλεύονται πίνακες κλίσης και λεξικά, να ελέγχουν και να διορθώνουν μόνα τους τα λάθη και τέλος να αισθητοποιούν µε πρακτικό και παιγνιώδη τρόπο τους κανόνες ορθογραφίας.
Ορθή φορά γραμμάτων, τονισμός, σημεία στίξης, κεφαλαία και μικρά, τελικό –ν, καταλήξεις ρημάτων, επιθέτων και ουσιαστικών, ανάλυση και σύνθεση λέξεων είναι μερικά από αυτά που θα διδαχθούν.
Γιατί η ορθογραφία θέλει χαρά, γέλιο και παιχνίδι!

Τόπος διεξαγωγής μαθημάτων: Parts Patras Arts
Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 31
Δηλώσεις Συμμετοχής: 2610005252 (Parts Patras Arts)
Ημερομηνία: Κάθε Πέμπτη. Έναρξη την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2018
Ώρα: 18:00-19:00
Κόστος Συμμετοχής: 20€/ το μήνα
Πληροφορίες-Εγγραφές: Δευτέρα- Παρασκευή 13:00-21:00,Σάββατο 11:00-14:00
Διδάσκουσα: Ελένη Γκόρα, Φιλόλογος-Συγγραφέας ΜΑ (Μaster of Arts) στη
Δημιουργική Γραφή, Υποψήφια Διδάκτορας Δημιουργικής Γραφής στο
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
*Απονομή επαίνων παρακολούθησης σε όλους τους μαθητές.
*Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

*Η Ελένη Γκόρα είναι Φιλόλογος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας- Κλασικής Ειδίκευσης του Δ.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών (Μaster of Arts) στη Δημιουργική Γραφή του
Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τώρα εκπονεί τη Διδακτορική της Διατριβή. Μετά τις βασικές σπουδές της ασχολήθηκε με την εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων στη μη τυπική και άτυπη μάθηση. Παρακολουθεί σεμινάρια για να ενημερώνεται και να εξελίσσεται, συμμετέχει με εισηγήσεις σε συνέδρια και ημερίδες για να παρουσιάζει τις διδακτικές της προτάσεις, οργανώνει εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής, αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και διατηρεί προσωπική σελίδα στη διεύθυνση http://elenigkora.gr/. Πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος μάθησης είναι ο βιωματικός.