Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας συνεχίζει και φέτος για όγδοη χρονιά τη διοργάνωση και στην Πάτρα του προγράμματος των μεταδόσεων της Metropolitan Opera “The Met: Live in HD”, τον παγκοσμίως μεγαλύτερο πάροχο εναλλακτικού κινηματογραφικού προγράμματος με τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας, σε ζωντανή μετάδοση.

Για τη σεζόν 2018-2019 το Πρόγραμμα της Πάτρας αφορά σε 5 Παραστάσεις Όπερας σε απευθείας μετάδοση από τη σκηνή της Metropolitan Opera στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, τις εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018-19

METROPOLITAN OPERA LIVE HD (ημέρα Σάββατο)


ΑΪΝΤΑ   - GIUSEPPE VERDI

ΑΝΑΒΙΩΣΗ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19:55

Η σεζόν 2018-19 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στις 19:55 με την παρουσίαση της μυθικής Αΐντα του Giuseppe Verdi. Πρωταγωνιστεί μια από τις πιο φημισμένες σοπράνο του κόσμου, η θρυλική Anna Netrebko, στην πολυαναμενόμενη επιστροφή της στις παραστάσεις του προγράμματος Live in HD, για πρώτη φορά τον ρόλο της Αΐντα στην Met. Πλάι της η εξίσου συγκλονιστική μέτζο-σοπράνο Anita Rachvelishvili στο ρόλο της αντίζηλού της, Άμνερις. Ο Aleksandrs Antonenko είναι ο πολεμιστής Ρανταμές σε αυτή τη μνημειώδη παραγωγή.

Διευθυντής ορχήστρας: Nicola Luisotti

Σκηνοθεσία: Sonja Frisell

Σκηνικά: Gianni Quaranta

Κοστούμια: Dada Saligeri

Φωτισμοί: Gil Wechsler

Διανομή: Αΐντα (Anna Netrebko), Άμνερις (Anita Rachvelishvili), Ρανταμές (Aleksandrs Antonenko), Aμονάσρο (Quinn Kelsey), Βασιλιάς (Ryan Speedo Green)

Τα εισιτήρια θα διατίθενται στις προβολές της Δευτέρας, στο γραφείο της Λέσχης κατά τις ώρες της λειτουργίας του (Εμπορικό Κέντρο Κόλλα, κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου Α!, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 11-2 το πρωί , τηλ. 693.6177790) και στο Συνεδριακό πριν τη μετάδοση.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι €10 (για μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης, φοιτητές, παιδιά, ανέργους) και €15 (κανονικό).

Οι μεταδόσεις γίνονται σε συνεργασία με το Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.