Χιλιάδες άνθρωποι στη Βρετανία έχουν ξεκινήσει να υπογράφουν μια αίτηση από την οποία ζητούν να διευθετηθεί άμεσα από τη βρετανική βασιλική οικογένεια ένα οικονομικό χρέος που φτάνει τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Φυσικά μιλάμε για το κόστος που πρέπει να καλύψουν οι Βρετανοί φορολογούμενοι για τον επικείμενο γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας και την ασφάλεια γι’ αυτόν. Την αίτηση έχουν υπογράψει ήδη κοντά στους 10.000 πολίτες.

Η βασιλική οικογένεια θα καλύψει το υπόλοιπο κόστος του γάμου του έτερου γιου της βασίλισσας, όμως η ασφάλεια για το γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας βαρύνει τους το κράτος.

Η ασφάλεια του γάμου του πρίγκιπα Harry με τη Meghan Markle τον Μάιο κόστισε 40 εκατομμύρια δολάρια ενώ του πρίγκιπα William 32 εκατομμύρια δολάρια.

Το πρόβλημα ξεκινάει για τους διοργανωτές της αίτησης στη Βουλή κατά του γάμου της Ευγενίας από το γεγονός πως μιλάμε για δεύτερο βασιλικό γάμο που θα βαρύνει τους φορολογούμενους μέσα στην ίδια χρονιά.

Ένα άλλο πρόβλημα που διακρίνεται είναι πως η πριγκίπισσα Ευγενία δεν δουλεύει, κοινώς δεν έχει έχει δημόσια καθήκοντα σε κοινωφελείς και άλλους οργανισμούς για να τρέχει όπως κάνουν τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενώ η επιλογή του Windsor Castle έξω από το Λονδίνο, ακριβώς δηλαδή το σημείο που έλαβε χώρα και ο γάμος του Harry, ανεβάζει ακόμα περισσότερο το κόστος ασφαλείας.

Η πριγκίπισσα Eugenie θα παντρευτεί τον εδώ και χρόνια αγαπημένο της Jack Brooksbank στις 12 Οκτώβρη και ακόμα και το δίκτυο BBC δεν ενδιαφέρθηκε για την ζωντανή μετάδοση του γάμου της!