Μπορεί σχεδόν όλες οι δημοτικές παρατάξεις να έχουν αντιταχθεί στη Λαϊκή Συσπείρωση και άλλες τόσες να ετοιμάζονται να κατέβουν στις αρχαιρεσίες με σκοπό να σχηματίσουν σε περίπτωση συνεργασιών ένα δυνατό συνασπισμό που θα βάλει στο περιθώριο του Κώστα Πελετίδη, όμως υπάρχουν και άλλοι που επιδιώκουν τη συνεργασία μαζί του. 

Η "Ανυπότακτη Πολιτεία" και ο Χρήστος Πατούχας, είναι μία παράταξη που στα περισσότερα ζητήματα, έχει συμφωνήσει με την πολιτική της νυν δημοτικής αρχής. Παίζει το ενδεχόμενο κοινής καθόδου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, όμως το πιθανότερο είναι μία συνεργασία στο β' γύρο, στηρίζοντας το δήμαρχο. 

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πάτρα δήλωσε τη στήριξη της "Λαϊκής Ενότητας" στην "Ανυπότακτη Πολιτεία". Από εκεί και πέρα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για συνεργασία της παράταξης της Βίβιαν Σαμούρη με τον Κώστα Πελετίδη και την "Λαϊκή Συσπείρωση", χωρίς όμως ακόμα να έχει διευκρινιστεί αυτό. 

Το πιθανότερο είναι η κ. Σαμούρη να κατέβει αυτόνομη και στο β' γύρο να στηρίξει τον Κώστα Πελετίδη. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι στη Μαιζώνος, εμφανίζονται σίγουροι σχεδόν για την επικράτηση του Κώστα Πελετίδη και μιλούν για μία δημοτικότητα (βάση δημοσκοπήσεων που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας) η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους πάντα, φτάνει το 65%.

Βέβαια όλα θα φανούν στην κάλπη...