Ξώφαλτσα πέρασε ο "Ζορμπάς" από τα παραλία της Ηλείας και της Αχαΐας, χωρίς να κάνει τόσο αισθητή την παρουσία του, όπως έγινε στην Μεσσηνία και στη Λακωνία. 

Ο "Ζορμπάς" δεν μπήκε στο εσωτερικό των δύο νομών και έτσι δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές στα παραθαλάσσια μέρη, ούτε ήταν τόσο έντονη η παρουσία του, όπως αυτή του "Ξενοφώντα".

Ωστόσο και τη νύχτα της Παρασκευής, ξημερώματα Σαββάτου, οι άνεμοι ήταν ιδιαίτερα ισχυροί και βούιζαν στο πέρασμά τους. Κατά τη διάρκεια του περάσματος του Ξενοφώντα, κάποιες περιοχές της Πάτρας είχαν τις ισχυρότερες ριπές σε ανέμους, σε πανελλήνιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου οι ισχυρότερες ριπές καταγράφηκαν στο Λιμάνι της Πάτρας (106 χλμ/ώρα) και στο Ρωμανό (103 χλμ/ώρα).

Ακολούθησαν η Παξιμάδα Καρύστου (97 χλμ/ώρα), το Γεράκι Λακωνίας (95 χλμ/ώρα), το Παναχαϊκό Όρος (90 χλμ/ώρα), το πανεπιστήμιο της Πάτρας (90 χλμ/ώρα), και η Πεντέλη (90 χλμ/ώρα). 

Από εκεί και πέρα στην Πάτρα, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με βροχές, αραιή συννεφιά, χωρίς όμως ισχυρούς ανέμους που κυριάρχησαν τις περασμένες ημέρες.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη για τον καιρό το τετραήμερο που ακολουθεί με βάση τους πίνακες του meteo: