Το νέο τραγούδι των Cubaneros είναι έτοιμο και συνοδεύεται από ένα υπέροχο βίντεο κλιπ, με πολλές εικόνες από την Πάτρα, όπου έχουν γίνει τα γυρίσματα. 

Το single της μπάντας που έφερε το λάτιν και το χρώμα της Κούβας στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, αφού το συγκρότημα κάνει εμφανίσεις πλέον παντού, λέγεται "Cómo". 

Το κομμάτι έχει ένα έντονο άρωμα καλοκαιριού και ένα ύφος που ταιριάζει με την κουλτούρα της Κούβας, προσαρμοσμένη όμως σε εικόνα, πάνω στην καλοκαιρινή Πάτρα, δείχνοντας ότι η αχαϊκή πρωτεύουσα τους καλοκαιρινούς μήνες, θυμίζει κάτι από Αβάνα, με τα "σκοτεινά" και έρημα μέρη της και τη γοητεία που κρύβει μέσα του το σκοτάδι. 

Στο κλιπ κυριαρχεί παράλληλα η παρουσία του χρυσού δειλινού της Πάτρας, παρμένη από την παραλία του Δρεπάνου και το μονοπάτι της Παναγιάς, ενώ υπάρχουν πλάνα γύρω από την πιο εναλλακτική συνοικία της πόλης την Ηφαίστου και την Γεροκωστοπούλου, με την κάμερα να τραβάει από μέρη όπως το πάνω μέρος της Παντανάσσης, τις σκάλες της Πατρέως, το γεφυράκι της Ηφαίστου και άλλα. 

To "Cómo" έχει ρυθμό που βγαίνει μέσα από την καρδιά της κουλτούρας της Καραϊβικής και της Κούβας, από όπου προέρχονται τα μέλη του συγκροτήματος, όμως, ταυτόχρονα βγάζει και μία δραματική κραυγή φωνάζοντας "πώς" που κρύβει μέσα του ένα "γιατί" που βγαίνει μέσα από το θέμα του τραγουδιού, έτσι όπως αυτό εξελίσσεται στο κλιπ. 


Πρόκειται για μία δραματική ιστορία. Ένα ερωτευμένο ζευγάρι περνάει υπέροχες στιγμές στην Πάτρα και στα στέκια της, γύρω από την Ηφαίστου, μέχρι τη στιγμή που δέχεται επίθεση από ομάδα νεαρών, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα τραγικό τέλος στην ερωτική αυτή ιστορία. 

Το τραγούδι ταυτίζεται απόλυτα με το λυρικό και δραματικό ύφος της μουσικής της Κούβας, βγάζοντας ένα ρυθμό και μία μελαγχολία μαζί. Οι Cubaneros, με το τραγούδι τους αυτό, μας ταξιδεύουν όσο ποτέ άλλοτε στον πολιτισμό και τη μουσικότητα της χώρας τους, αφού όλα αυτά τα στοιχεία προέρχονται από εκεί και ας είναι στοιχεία που σε μεγάλο βαθμό ταιριάζουν με την κουλτούρα και την τέχνη της δική μας χώρας, που όμως έχει το δικό της λυρισμό και το δικό της μουσικό ύφος. 


Όλα αυτά τη στιγμή που μας τα τραγουδά και τα περιγράφει με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Πάτρας, από ένα ιστιοφόρο, η peformer του συγκροτήματος, Anaisa Vega Castillo που έχει γράψει τους στίχους, αλλά και τη μουσική.

To αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Την παραγωγή του single έχει κάνει ο Χριστόφορος Γερμενής, ενώ το βίντεο είναι σκηνοθετημένο από τον Χρήστο Πετρόπουλο. 

Δείτε το: 


Cubaneros - Cómo