Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης,  τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων και το Κέντρο Κοινότητας -Κέντρο Ένταξης Μεταναστών οργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 στη Δομή φιλοξενίας των Προσφύγων στη Μυρσίνη.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης θα πλαισιωθεί από ομιλίες, χορευτικά συγκροτήματα, δρώμενα και  προβολή κινηματογραφικής ταινίας. 

Η  εκδήλωση, που έχει τίτλο «Η ζωή μας με τους πρόσφυγες: Με τα δικά μας και τα δικά τους μάτια»,  είναι ανοικτή στο κοινό και ιδιαίτερα σε όσους  πολίτες ενδιαφέρονται  για τα διαπολιτισμικά δρώμενα και τις ανταλλαγές στοιχείων κουλτούρας των λαών της  Ανατολικής Μεσογείου.

Σημαντικό ρόλο στην ενσωμάτωση των προσφύγων στην τοπική κοινωνία διαδραματίζει το Κέντρο Κοινότητας -Κέντρο Ένταξης Μεταναστών το οποίο εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020.