Με στόχο τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Βοηθός Περιφερειάρχη  σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος και εκπρόσωποι του κινήματος εθελοντικής αιμοδοσίας, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 32 - 3ος όροφος), στην Πάτρα.

H συνέντευξη παραχωρείται με αφορμή το Συνέδριο των Συλλόγων της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα από 5 έως 7 Οκτωβρίου 2018 και το θεσμό της Αμφικτιονίας, στο πλαίσιο του οποίου οργανώνονται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών.

Από την πλευρά του  κινήματος εθελοντικής αιμοδοσίας θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΑ Ανδρέας Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Στυλιανός» του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Λευτέρης Πολυκρέτης, ο Πρόεδρος του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας,  Χάρης Πύργας. Επίσης στην προσπάθεια συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.