Αφιέρωμα στον Προμηθέα Πατρών έκανε η επίσημη σελίδα της ΕΣΑΚΕ.

Στο αφιέρωμα τονίζονται τα εξής: "Ο Προμηθέας Πάτρας προέρχεται από την πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία του. Στη δεύτερη παρουσία του στην Basket League κατάφερε όχι μόνο να εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ, αλλά να τερματίσει στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου και να συμμετάσχει στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Πάτρας κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση στο περυσινή λίγκα και τον άτυπο τίτλο της κορυφαίας ομάδας από την περιφέρεια. Η φετινή χρονιά θα τον βρει να συμμετέχει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, στο Basketball Champions League και στόχος αποτελεί να καθιερωθεί στα ψηλά... πατώματα της βαθμολογίας της Basket League.

Ο Μάκης Γιατράς συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία ενώ στην Πάτρα ενισχύθηκε κι άλλο ο ελληνικός κορμός με παίκτες που μετρούν διεθνείς συμμετοχές. Έτσι δίπλα στους Γκίκα και Σαλούστρο (που πέρυσι χρίστηκαν διεθνείς) θα βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Τσαϊρέλης και ο Κατσίβελης που άφησαν τη Θεσσαλονίκη για την Πάτρα, αλλά και ο Κασελάκης που επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από τη θητεία του Καζακστάν.

Η εξάδα των ξένων αποτελείται από τους «παλιούς» Χολ, Λίποβι και Έλις, τον Μέιερ που επιστρέφει στην πόλη (έχει περάσει από τον Απόλλωνα) και τους Αμερικανούς Παρκς και Μπράουν.

Γιατράς: "Νέα χρονιά ξεκινά..."

«Μια νέα χρονιά ξεκινά για εμάς, έπειτα από την ιστορική από κάθε άποψη σεζόν που προηγήθηκε. Για εμάς η συνταγή είναι γνωστή, σκληρή δουλειά και καλό κλίμα.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος για τον τρόπο με τον οποίο δουλέψαμε στην προετοιμασία, στον περσινό κορμό προστέθηκαν κάποιοι νέοι παίκτες και όλοι μαζί, σαν τα κομμάτια ενός παζλ, προσπαθούμε να πετύχουμε τους στόχους μας για τη νέα σεζόν.

Το πρωτάθλημα αναμένεται να είναι δυνατό, με πολύ καλές ομάδες και σίγουρα εμείς θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, για να δώσουμε χαρά στο πατρινό κοινό που μας υποστηρίζει».

Γκίκας: "Ραντεβού στο παρκέ"

«Περιμένουμε με ανυπομονησία την έναρξη του πρωταθλήματος, όλοι έχουμε δουλέψει πολύ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και περιμένουμε πως και πως την έναρξη των αγώνων.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε υπερήφανη την πόλη, αυτή είναι η δύναμη της ομάδας. Ελπίζω πως θα συνεχίσουμε να ομορφαίνουμε τα Σαββατοκύριακά τους, αλλά και τις Τετάρτες τους λόγω Ευρώπης!

Νομίζω πως όλοι ξέρουν πλέον ποιες δυνατότητες έχουμε ως ομάδα, με οδηγό την περσινή χρονιά, πάμε για το καλύτερο δυνατό. Είμαστε όλοι μια οικογένεια στον Προμηθέα και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος της καλής περσινής μας πορείας. Ραντεβού λοιπόν στα παρκέ»!