Μια μεγάλη ανασκαφή συνεχίζεται στο προαύλιο του σχολείου Τεμπονέρα, στην Πάτρα. Μια ανασκαφή που πρόκειται να βγάλει πιθανότατα σημαντικά ευρήματα από τη Ρωμαϊκή Εποχή της Πάτρας. 

Φημολογείται ότι κάτω από το έδαφος, στο σημείο όπου παλιότερα υπήρχε ένα μεγάλο σχολικό κτίριο το οποίο κηρύχθηκε σεισμόπληκτο μετά το σεισμό του 2008 και για αυτό τελικά κατεδαφίστηκε, υπάρχει μια μεγάλη ρωμαϊκή έπαυλη στην οποία κατοικούσε ένας από τους σημαντικότερους έπαρχους που είχε εγκαταστήσει η τότε ρωμαϊκή ηγεσία της Αυτοκρατορίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη χρονολόγηση των ευρημάτων δεν στάθηκε δυνατόν να μαθευτούν, αφού οι αρμόδιοι της αρχαιολογικής υπηρεσίας που προχωρούν τις ανασκαφές, δεν θέλουν να δώσουν τίποτα στη δημοσιότητα, τηρώντας σιγή ιχθύος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε κοντινή απόσταση, στον ίδιο δρόμο, προς την κατεύθυνση της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, υπάρχει και άλλο οικόπεδο, με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της ίδιας εποχής περίπου. 

Πάντως, στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος οι ανασκαφές ξεκίνησαν όταν τα συνεργεία του Δήμου που προχωρούσαν την κατασκευή σχολικού κτιρίου για να στεγάσει τους μαθητές που εδώ και χρόνια κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ, έπεσαν πάνω στα ευρήματα. Μένει να μάθουμε πότε θα ολοκληρωθούν οι ανασκαφές και αν τελικά προχωρήσουν οι εργασίες για την ανέγερση σχολικού κτιρίου.

Γιατί κι αυτό είναι σημαντικό για τα παιδιά...