Στην "πράσινη" ενεργειακή εποχή περνάει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά και τα νοσοκομεία του Αιγίου και του Πύργου, με τις σχετικές μελέτες για τα έργα αυτά να είναι έτοιμες και να έχουν ήδη υποβληθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους. 

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας που αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα, τόσο τους χειμερινούς μήνες με το κρύο, όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες με την υπερβολική ζέστη που έκανε, το έργο κρίθηκε απαραίτητο για να προχωρήσει, αφού εκτός από το ότι θα βελτιώσει το επίπεδο παροχών προς τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, θα βοηθήσει το νοσηλευτικό ίδρυμα να γλιτώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ που ξοδεύει για την θέρμανση και τις κλιματικές του εγκαταστάσεις. 

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας αναμένεται να αγγίξει τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτό του Αιγίου θα φτάσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με την μελέτη όμως που έχει γίνει, ειδικότερα για το ΠΓΝΠ, η εξοικονόμηση χρημάτων, μπορεί να φτάσει και τo 50% από τα χρήματα που ξοδεύονται έως τώρα για τη ψύξη και τη θέρμανση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του έργου έχουν συμπεριληφθεί αρκετές παρεμβάσεις που θα γίνουν εφόσον αποκατασταθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο εξαιτίας της υγρασίας ή των μεμονωμένων μονάδων κλιματισμού που δεν ενδείκνυνται για ένα τόσο μεγάλο κτίριο, όπως είναι αυτό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. 

Οι παρεμβάσεις αυτές θα έχουν σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο κτίριο και τη βελτίωση του "οπλισμού" του με υαλοπίνακες με διπλά τζάμια, το βάψιμο των εσωτερικών χώρων, με την εγκατάσταση νέων κλιματιστικών, την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων και αντλίες θερμότητας και γενικότερα με μία σειρά εργασιών που θα δώσουν την ώθηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας να γίνει ένα σύγχρονο "πράσινο" νοσηλευτικό ίδρυμα.