Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο
1 φλιτζάνι τραχανά ξινό
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

15 κόκκους μπαχάρι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά τριμμένο τυρί

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο και το σκόρδο. Το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ροδίζουμε ελαφρώς από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει λίγο το κοτόπουλο προσθέτοντας και νερό αν χρειάζεται. Όταν έχει σχεδόν ψηθεί και θέλει ακόμη 5 λεπτά προσθέτουμε τον τραχανά και ¾ φλιτζανιού νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και να χυλώσει ο τραχανάς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να φύγει ο πολύς ατμός και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Πηγή: neadiatrofis.gr