«Απάνθρωπη» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τη μεταχείριση των αστυνομικών αρχών κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου, όπως προκύπτει από το βίντεο που δημοσιοποίησε η «Η εφημερίδα των Συντακτών», μιλωντας στον τηλεποπτικό σταθμό Kontra.

«Απάνθρωπη η μεταχείριση απέναντι σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε ημιθανή κατάσταση πιθανότατα, είναι αιμόφυρτος, σίγουρα δεν αποτελεί για κανέναν απειλή, πόσο μάλλον για τις αστυνομικές δυνάμεις. Και γι' αυτό οι πράξεις αυτές που είδαμε στο βίντεο καθιστούν όλη τη συμπεριφορά ακόμα πιο αποτρόπαια» ανέφερε η κ. Σβίγκου. Επίσης, σημείωσε ότι βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση οι δηλώσεις τής υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, για τη διενέργεια ενδελεχούς έρευνας για το πώς συμπεριφέρθηκαν τα αστυνομικά όργανα. «Όλα πρέπει να διερευνηθούν πλήρως, θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό είναι κάτι που απαιτεί η πλειοψηφία της κοινωνίας που πραγματικά θεωρώ ότι έχει συγκλονιστεί από τη βαρβαρότητα του λιντσαρίσματος που οδήγησε στον τραγικό αυτό θάνατο» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Πιστεύω ότι έχουν γίνει βήματα, σίγουρα όμως το αίτημα για εκδημοκρατισμό της αστυνομίας είναι ένα αίτημα επίκαιρο και σήμερα. Και σήμερα υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες εντός της αστυνομίας, που πρέπει να απομονωθούν».