Την εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 32χρονου, τον περασμένο Μάιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε η Αστυνομία. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 38χρονος, υπήκοος Τυνησίας, ο οποίος συνελήφθη στον Εύοσμο, σε εκτέλεση εντάλματος των ανακριτικών αρχών της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την έρευνα αστυνομικών του τμήματος εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το περιστατικό για το οποίο κατηγορείται διαδραματίστηκε στην περιοχή των Λαδάδικων, όπου ο ίδιος διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο. Όταν ο 38χρονος ενεπλάκη σε καβγά με άλλους θαμώνες, παρενέβησαν ο 32χρονος μαζί με υπάλληλο του καταστήματος, με σκοπό να τον απομακρύνουν.

Πράγματι, ο αλλοδαπός έφυγε από το σημείο, αλλά επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα κρατώντας ένα πιστόλι με το οποίο κατηγορείται ότι καταδίωξε τον 32χρονο - που όπως προέκυψε εργαζόταν σε διπλανή επιχείρηση - βάλλοντας εναντίον του τρεις φορές, χωρίς όμως να τον τραυματίσει. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία κατηγορείται ότι ενήργησε με "ανθρωποκτόνο πρόθεση" και το αμέσως επόμενο διάστημα καλείται να λογοδοτήσει για το συμβάν ενώπιον ανακριτή.