Έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά events για την κουλτούρα του ποιοτικού καφέ, το 3ο Athens Coffee Festival, ανοίγει ξανά τις πόρτες του, έτοιμο να υποδεχτεί όλους τους επαγγελματίες της καφεστίασης, αλλά και τους εραστές του καλού καφέ!

Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2018, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα πλημμυρίσει ξανά από τα μοναδικά αρώματα του καφέ, δίνοντας το στίγμα της ραγδαίας ανάπτυξής του «μαύρου χρυσού», του πιο εμπορικού προϊόντος στον κόσμο!

Όλες οι τάσεις και τα νέα brands που θα κυριαρχήσουν στην εγχώρια και διεθνή σκηνή του καφέ θα παρουσιαστούν εδώ, ενώ το ανανεωμένο πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων και workshops, οι καφεκεντρικοί διαγωνισμοί και οι ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα δημιουργήσουν τις ιδανικές προϋποθέσεις για ένα φεστιβάλ που θα αφήσει εποχή!

Το κορυφαίο σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες και λάτρεις του καφέ
Το Athens Coffee Festival 2018, αναμένεται να ξεπεράσει τα ίδια του τα ρεκόρ και να αποτελέσει για ακόμα την κορυφαία συνάντηση για τις επιχειρήσεις του κλάδου αλλά και ένα σημαντικό φόρουμ ανταλλαγής ιδεών για τους επαγγελματίες της καφεστίασης και μία μεγάλη γιορτή για τους λάτρεις του καφέ.

Για ακόμα μία χρονιά, οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες προμηθευτικές εταιρείες του κλάδου του καφέ θα δώσουν ένα δυναμικό “παρών” ως εκθέτες ενώ οι επαγγελματίες επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορέσουν να συνομιλήσουν με τους πιο δυναμικούς Έλληνες roasters αλλά και με τους αντιπροσώπους των κορυφαίων ιταλικών οίκων espresso, να μοιραστούν τις ανησυχίες τους με ταλαντούχους barista και coffee specialists και να ανταλλάξουν απόψεις με σπουδαίες προσωπικότητες από τη διεθνή σκηνή του καφέ.
Ακόμα πιο στοχευμένες παράλληλες εκδηλώσεις
Κορυφαίοι επαγγελματίες και εξειδικευμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα αλλά και χώρες του εξωτερικού θα παρουσιάσουν μέσα από στοχευμένες παρουσιάσεις και επιδείξεις κατά την του Athens Coffee Festival 2018 όλες τις νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ αλλά και ό,τι θα συζητηθεί αύριο σε διεθνές επίπεδο ενώ θα γίνει και ιδιαίτερη αναφορά στις καινοτομίες που αφορούν τον κλάδο του καφέ αλλά και θα συζητηθούν και αναλυθούν οι προβληματισμοί και οι ιδέες που απασχολούν στην παγκόσμια βιομηχανία του καφέ.

Τόσο το πρόγραμμα του The Chatroom όσο και του The Lab και φέτος έχει ως στόχο να καλύψει έναν σημαντικό αριθμό ώρων ζωντανών παρουσιάσεων και επιδείξεων που θα απευθύνονται τόσο στους επαγγελματίες όσο και τους λάτρεις του καφέ, με θέματα που σχετίζονταν με το παρόν και το μέλλον της καφεπαραγωγής, την ιστορία και την κουλτούρα του καφέ, το αρωματικό δυναμικό και το γευστικό προφίλ των ωμών και των καβουρδισμένων κόκκων, την ιταλική παράδοση του espresso και την πρόκληση του specialty coffee κ.ά.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/09 - 10:00 έως 22:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/09 - 10:00 έως 22:00
ΔΕΥΤΕΡΑ 01/10 - 12:00 έως 22:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
Η διοργανώτρια εταιρεία, καθώς και οι εκθέτες του φεστιβάλ, θα αποστείλουν δωρεάν προσκλήσεις σε χιλιάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της καφεστίασης και στην αγορά του καφέ.

Για τους καταναλωτές που δεν θα έχουν δωρεάν πρόσκληση, η είσοδος στο ATHENS COFFEE FESTIVAL προϋποθέτει την έκδοση ατομικού εισιτηρίου με ημερήσια διάρκεια και αντίτιμο 5 ευρώ. Η αγορά των εισιτηρίων θα γίνεται αποκλειστικά στα εκδοτήρια που θα λειτουργούν στη -μοναδική- είσοδο του φεστιβάλ, απέναντι από τον σταθμό του μετρό Κεραμεικός.

Η περιήγηση όλων των επισκεπτών τόσο στους στεγασμένους όσο και στους υπαίθριους χώρους του φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη. Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες και την κεντρική σκηνή θα είναι δωρεάν.

Το ATHENS COFFEE FESTIVAL είναι μία μεγάλη γιορτή για τον καφέ και την κουλτούρα του, η οποία απευθύνεται εξίσου στους επαγγελματίες του κλάδου, τους home barista αλλά και το ευρύ καταναλωτικό κοινό!
Περ/ρες πληροφορίες στο http://www.athenscoffeefestival.gr/en/