Οι εκδόσεις ΑΡΜΟΣ και το βιβλιοπωλείο Discover Bookstore σας προσκαλούν στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Παναγιώτη Μπούρδαλα με τίτλο: «Τα νερά των βουνών και η Κέρτεζη» - Περιβαλλοντική και λαογραφική μελέτη για το Μεγαλοχώρι των Καλαβρύτων, Ά Τόμος.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 στο χώρο του βιβλιοπωλείου (πεζόδρομος Βούρβαχη 3).

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Χρήστος Σιάχος, πρόεδρος Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

- Τάσσος Σταθόπουλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας

- Δημήτρης Κολιόπουλος, καθηγητής Πανεπιστήμιου Πατρών

- Ηλίας Παπαχαντζής, Φιλόλογος, πρώην μέλος ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ

- Παναγιώτης Μπούρδαλας, Φυσικός, Θεολόγος, συγγραφέας του βιβλίου.

«Η σειρά των μελετών μου, με πρώτη αυτή που ακολουθεί, δεν φιλοδοξεί να αναδείξει ένα τοπικιστικό πάθος για το χωριό μου. Δεν φιλοδοξεί επίσης ούτε να αποτελέσει μια απλή λαογραφική μόνο προσπάθεια που έλλειπε, και μάλιστα μουσειακού τύπου. Έχει ως σκοπό να αναδείξει ένα υπόδειγμα ζωής σε ορεινή επαρχία με πολλά βουνά, κοιλάδες και οροπέδιο, με πολλές μεγάλες και μικρές πηγές». Παναγιώτης Μπούρδαλας.

Πολλοί τόποι είναι ευλογημένοι στα πέρατα της Οικουμένης. Μοχλοί αυτής της ευλογίας είναι ο ήλιος, τα νερά και η σχετική αυτονομία. Η Κέρτεζη διαθέτει και τα τρία. Γι' αυτό ήταν και είναι η μεγαλύτερη αγροτική κωμόπολη των Καλαβρύτων.

Ο τόπος αυτός θα μπορούσε να ονομαστεί και ως η Κέρτεζη των νερών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)