Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που θα ανάψουν το "πράσινο φως" για το ξεκίνημα των εργασιών του ποδηλατόδρομου, δίπλα στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας. 

Ο ποδηλατόδρομος θα είναι εντός του αστικού ιστού της πόλης, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα βρίσκεται στο εσωτερικό του θαλάσσιου μετώπου και δεν θα έχει το χαρακτήρα αναψυχής και ψυχαγωγίας μόνο, αλλά θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες εκείνους που θέλουν να βάλουν το ποδήλατο στη ζωή τους ως ένα σύγχρονο μεταφορικό μέσο. 

Θα ξεκινάει από το ύψος της Κανελλοπούλου, θα διέρχεται στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στη συνέχεια στην Όθωνος Αμαλίας, ενώ κατόπιν θα μπαίνει στην Ακτή Δυμαίων καταλήγοντας στο Νότιο Πάρκο, σε ένα χώρο όπου ήδη υπάρχει ποδηλατόδρομος. 

Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί σύντομα καθώς οι εγκρίσεις των μελετών ολοκληρώνονται. Το έργο αυτό θα φέρει ορισμένες αλλαγές και παρεμβάσεις στους δρόμους του αστικού κέντρου της Πάτρας, μειώνοντας το πλάτος προς την πλευρά της θάλασσας στην Ηρώων Πολυτεχνείου, την Όθωνος Αμαλίας και την Ακτή Δυμαίων. 


Η κατασκευή του ποδηλατόδρομου συνδέεται άμεσα με τις αλλαγές που θα γίνουν στο αστικό κέντρο της Πάτρας και την ανάπλαση του, με έργα όπως η αντιδρόμηση της Κανακάρη, η Μίνι Περιμετρική, η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, αλλά και οι ήπιοι πεζόδρομοι που θα διαμορφωθούν σε κάθετους δρόμους του κέντρου, όπου θα ενώνονται με τον κεντρικό παραλιακό ποδηλατόδρομο. 

Έτσι, ο ποδηλατόδρομος θα λειτουργήσει ως μια μορφή συνδετικού κρίκου με το δίκτυο των ποδηλατόδρομων που θα διαμορφωθεί στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και των υπολοίπων κοινόχρηστων χώρων, με το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι θα είναι διπλής κατεύθυνσης, συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων, ενώ για την ασφάλεια των ποδηλατών θα τοποθετηθεί κράσπεδο στο οδόστρωμα, αλλά και η κατάλληλη σήμανση.