Με παρόντες τους τρεις κατηγορουμένους μιας από τις πλέον φρικιαστικές υποθεσεις ανθρωποκτονίας, επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ, το Πάσχα του 2015 μέσα στο διαμέρισμα - σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα.

Ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεσης δεν άρχισε αλλά αποφασίστηκε διακοπή της διαδικασίας από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για τις 23 Οκτωβρίου 2018.

Αίτημα διακοπής της δίκης υπέβαλλε στο δικαστήριο ο Παναγιώτης Χρυσικάκης συνηγόρος του πατέρα της μικρής Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββα).

Ο συνήγορος ζήτησε τη διακοπή της διαδικασίας καθώς παρίσταται και στη δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση της Αιξωνής, η οποία βρίσκεται στο κρίσιμο στάδιο της εισαγγελικής πρότασης.

Οι τρεις κατηγορούμενοι της υπόθεσης βρέθηκαν σήμερα στη δικαστική αίθουσα.

Πρόκειται για τον πατέρα της μικρής Άννυ, τον φίλο του, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) οι οποίοι σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ισόβια. Και οι δυο κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού.

Κατηγορούμενη είναι και η μητέρα της 4χρονης Δημητρίνα Μπορίσοβα, η οποία διώκεται για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος και είχε καταδικαστεί σε καθείρξη έξι ετών, με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, γεγονός που την οδήγησε εκτός φυλακής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο.

Πάντως σήμερα στο δικαστήριο οι αστυνομικές δυνάμεις κρατούσαν σε απόσταση τον πατέρα της Άννυ και τον φίλο του Νικολάι, οι οποίοι χαιρετήθηκαν απο μακριά με νεύματα.

Δεν έλειψαν όμως και οι αντιδράσεις από το ακροατήριο. Μια εκ των παρευρισκομένων στη δικαστική αίθουσα είχε απευθυνθεί στη μητέρα του Σάββα λέγοντας της: «Δεν τον σκότωνες την ώρα που τον γέννησες να έχουμε ησυχάσει».

Υπενθυμθζεται πως στην απολογία του στη δίκη, σε πρώτο βαθμό, ο πατέρας της μικρής Άννυ είχε υποστηρίξει καταρχάς πως το παιδί του πέθανε από παθολογικά αίτια, ομολογώντας ωστόσο πως το τεμάχιζε για περίπου τρία 24ωρα, και ενώ έκανε χρήση ναρκωτικών.