Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται ο Δήμος Μαραθώνα το υλικό που έχει στη διάθεσή του και προορίζεται για την ενίσχυση των οικογενειών που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου προκάλεσε καταγγελίες πυροπλήκτων και, ακολούθως, την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου.

Οι ανωτέρω καταγγελίες κάνουν λόγο για κακοδιαχείριση από το Δήμο Μαραθώνα του υλικού που προσφέρθηκε στους πυρόπληκτους.

Κατόπιν τούτου, ο εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Όπως φανερώνουν οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ρουχισμός, τρόφιμα, συσκευές, στρώματα, έπιπλα, κούτες με προμήθειες ακόμη και από το εξωτερικό, καθώς και εμφιαλωμένα νερά, παραμένουν εκτεθειμένα στους εξωτερικούς χώρους του Κέντρου Υποστήριξης Πυροπλήκτων στη Νέα Μάκρη.

Οι χώροι κατά τα φαινόμενα δε φυλάσσονται, ενώ τα εμφιαλωμένα νερά διατρέχουν τον κίνδυνο να καταστούν ακατάλληλα προς κατανάλωση λόγω της έκθεσής τους στον ήλιο και τις μέχρι χθες τουλάχιστον υψηλές θερμοκρασίες.