Ο Γιάννης Κουτσούκος αναφέρει:

"Παρά το γεγονός, ότι ήρθε επιτέλους στη Βουλή ο κ. Σπίτζης για να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτησή μου για τις τελευταίες εξελίξεις στον δρόμο Πάτρα- Πύργος, εντούτοις δεν μπόρεσε να δώσει με ασφαλή και πειστικό τρόπο απάντηση στο ερώτημα αν το έργο θα ξεκινήσει ως ενιαίο, πότε θα ξεκινήσει και πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε για μια ακόμα φορά τις γνωστές δικαιολογίες, προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες του για την ακύρωση του διαγωνισμού τον Μάρτιο του 2015 και την κατάτμηση του έργου σε 8 εργολαβίες.  

Χρησιμοποίησε, επίσης, ανυπόστατα επιχειρήματα για τη διάψευση όλων των μέχρι σήμερα χρονοδιαγραμμάτων με τελευταίο του κ. Τσίπρα που δεσμεύτηκε από την Πάτρα ότι το έργο θα ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Σε σχέση με την πορεία του ελέγχου των δημοπρασιών επανέλαβε τη γνωστή πληροφορία, ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε 5 από αυτές και ολοκληρώνονται και σε 1 ακόμα, με την αποδοχή των εξηγήσεων για το ύψος των εκπτώσεων, ενώ για δύο εργολαβίες δεν έγιναν δεκτές οι εξηγήσεις και θα κληθούν οι δεύτεροι μειοδότες  (ίσως και οι τρίτοι).

Συγκεκριμένα για τις εργολαβίες 2 και 3 (Τοξότης ΑΕ) δεν έγιναν δεκτές οι εξηγήσεις, ενώ έγιναν δεκτές για τις 1,4,5,6,7,8.

Ο κ Κουτσούκος τόνισε στην τοποθέτηση του, ότι παρά την επανάληψη των διαβεβαιώσεων σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου να αποστείλει και τις 8 συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο, εντούτοις αυτό είναι αβέβαιο ότι μπορεί  να συμβεί σε χρόνο που θα διασφαλίζει την υλοποίηση του έργου ως ενιαίο, με δεδομένο το 42μηνο του χρόνου εκτέλεσης.

Επίσης, ο κ Κουτσούκος κάνοντας ιστορική αναδρομή των ευθυνών του κ. Σπίρτζη, ως του μακροβιότερου μνημονικού Υπουργού και των ευθυνών του, καυτηρίασε την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του για τον αποκλεισμό των Βουλευτών της αντιπολίτευσης από την σύσκεψη με τους φορείς της Π.Δ.Ε. και εκτίμησε, κλείνοντας την τοποθέτηση του, ότι δυστυχώς ο επόμενος Υπουργός θα αναγκαστεί να δημοπρατήσει εργολαβία «σκούπα» για να ενώσει το κατακερματισμένο έργο, διαφορετικά Αυτοκινητόδρομος δεν θα υπάρξει."