Μόνιμες προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη τριετία ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας την πρώτη ‘προεκλογική’ νότα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν μετά τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τα Δ.Σ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ (καθηγητές και δάσκαλοι).
Ειδικότερα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί ως εξής:

• 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό
• 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2020 – 2021
• 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2021 – 2022

Υπενθυμίζεται ότι από το 2009 δεν είχαν γίνει μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση ενώ ο κ. Γαβρογλου δήλωσε ότι «με δεδομένο το συνταγματικό και το νομοθετικό πλαίσιο καθώς και τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας, ζήτησα τις προτάσεις των δυο ομοσπονδιών ως προς το σύστημα μόνιμων διορισμών.

Οι δυο Ομοσπονδίες δεν ήταν προετοιμασμένες σήμερα για κάτι τέτοιο. Ελπίζω σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν συγκεκριμένες προτάσεις να καταθέσουν. Αμέσως μετά θα θέσουμε σε διαβούλευση την τελική πρόταση της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών που θα νομοθετήσουμε».