Ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση και συμμετοχή του κόσμου είχαν οι δράσεις που υλοποίησε στην Πάτρα, το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ-Φροντίζω σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο πλαίσιο της Παγκόσμια Ημέρας Ν. Alzheimer, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Το σύνθημα που είχαμε επιλέξει για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα ήταν «Κάποιοι Ξεχνούν… Εμείς Φροντίζουμε» με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τη κοινότητα για το ζήτημα της άνοιας καθώς για και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που περιθάλπουν άτομα με άνοια.

Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της συγκεκριμένης ημέρας, στο Ξενοδοχείο «Αστήρ» οι επαγγελματίες και οι εθελοντές του Φροντίζω πραγματοποίησαν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την άνοια, σε συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, και συγκεκριμένα: δωρεάν αξιολογήσεις μνήμης, μετρήσεις πίεσης και σακχάρου, εργαστήρια νοητικής και σωματικής ενδυνάμωσης με παράλληλη αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων με σκύλους βοηθούς από τον οργανισμό Nina Service Dogs. Παράλληλα δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους συμμετέχοντες για την πρόληψη της άνοιας ενώ έγινε και διανομή ενημερωτικού υλικού.

Το απόγευμα της ίδια μέρας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Αστήρ» πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση, με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού γύρω από τις νεότερες εξελίξεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της Άνοιας και της  Ν. Alzheimer.

Να αναφέρουμε πως όλες οι δράσεις του σωματείου που έλαβαν χώρα στις 21.09 τελούσαν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Alzheimer και Συναφών Διαταραχών.