Στις 21 Ιανουαρίου του 2019 θα εκδικαστεί τελικά η δίκη για την καταγγελία που είχε γίνει για κακοποίηση τροφίμου του Ασύλου Ανιάτων από συγκεκριμένο εργαζόμενο. 

Η δίκη αναβλήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά, σε ένα περιστατικό που είχε γίνει γνωστό πριν από δύο χρόνια, όταν συγγενείς του τροφίμου, αλλά και η διοίκηση του ιδρύματος είχαν καταθέσει μηνύσεις κατά αγνώστων. Λίγες μέρες όμως αργότερα οι συγγενείς μετέτρεψαν την μήνυση τους, κατηγορώντας πλέον συγκεκριμένο υπάλληλο του ιδρύματος ως δράστη της κακοποίησης. 

Το θύμα είναι ένας 50χρονος τρόφιμος με σύνδρομο Ντάουν και βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στη γνάθο. Από την έρευνα που είχε γίνει εντός του ιδρύματος μέσω συγκεκριμένων ερωτήσεων δεν είχε προκύψει πάντως κάποιος υπεύθυνος, όμως από την άλλη το πρόσωπο που κατηγορείται από τους συγγενείς του τροφίμου είχε απασχολήσει στο παρελθόν την διοίκηση, αλλά και τα όργανα του Ασύλου. 

Για τον λόγο αυτό κρίθηκε σκόπιμο από την διοίκηση να αναζητηθούν οι ευθύνες για το περιστατικό μέσα από την δικαιοσύνη η οποία και καλείται πλέον να δώσει φως στην υπόθεση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα που είχε προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και που ταυτόχρονα έπαιξε αρνητικό ρόλο στην φήμη του ιδρύματος.