Η παράδοση της Μίνι Περιμετρικής σε λειτουργία είναι ένα γεγονός και ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα πέρασαν από εκεί, σε μία γιορτινή και πανηγυρική ατμόσφαιρα. 

Μετά τη βραδιά που έγινε για την ολοκλήρωσή της, υπό τη μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, παραδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε λειτουργία. 

Είναι ένα έργο που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα δώσει μεγάλες ανάσες στο κυκλοφοριακό της Πάτρας, συνδέοντας τον κόμβο της Αγίας Σοφίας με τα Ταμπάχανα και δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους των βόρειων και των νοτίων συνοικιών της πόλης να μην περνούν από το κέντρο.

Η Μίνι Περιμετρική που ολοκληρώθηκε μετά από πολλά χρόνια, με διακοπές και παύσεις που κόντεψαν να τη χαρακτηρίσουν ως το Γεφύρι της Άρτας, αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στο κέντρο της Πάτρας να διαμορφωθεί κατά κύριο λόγο σε ένα μεγάλο χώρο περιπάτου, ποδηλάτου και αναψυχής, με όλους αυτούς τους πεζοδρόμους που θα κατασκευαστούν με βάση το πρόγραμμα της αστικής ανάπλασης. 

Με λίγα λόγια, μέσα από τη Μίνι Περιμετρική, μπορεί η Πάτρα να εξασφαλίσει τις δυνατότητες για να έχει μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τους δημότες και τους πολίτες της, στο μέλλον. Αυτό, άλλωστε, εύχονται όλοι.