«Η ΝΔ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το Σκοπιανό. Προειδοποίησε ότι αν ο κ. Καμμένος δώσει το στυλό στον κ. Κοτζιά θα υπάρχουν τετελεσμένα τα οποία είναι δύσκολα αναστρέψιμα», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, στη σκιά της αντιπαράθεσης των δύο υπουργών.

Η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών έχει ήδη δημιουργήσει τετελεσμένα, σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ. «Σήμερα λέμε ότι αν αυτή συμφωνία κυρωθεί από τη Βουλή, όπως υπερηφάνως εξαγγέλλει ο κ. Κοτζιάς, τότε οι δυνατότητες να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα η χώρα μας θα είναι πάρα πολύ λίγες», συμπλήρωσε.

«Είναι μια κυβέρνηση που διαφωνεί σε ένα μείζον εθνικό θέμα όπως των Σκοπιών δεν έχει κανένα άλλο συνεκτικό κρίκο έκτος από τις καρέκλες της εξουσίας, εναλλάσσει βουλευτές σε υπουργικές θέσεις για να πάρει την ψήφο τους στη Βουλή», τόνισε ακόμη.

Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να οδηγήσει σε ακραία πόλωση ενόψει εκλογών. «Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο δεν θα είμαστε σε ήρεμα νερά, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση, και γι’ αυτό η απεγνωσμένη της προσπάθεια να άρει τα δικά της μέτρα που δεν υπήρχαν στο τρίτο μνημόνιο και τα έβαλε με την υπογραφή της εκ των υστέρων… Οι ΚΟ αντιλαμβάνονται ότι οι εκλογές έρχονται νωρίτερα και μπαίνουν θέση μάχης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το εμπάργκο της ΝΔ στις εκπομπές της ΕΡΤ, πρότεινε να μπει διευθυντής ευρείας αποδοχής από τα κόμματα στην κρατική τηλεόραση.