Ο κάθε ένας στη ζωή έχει τις δικές του μεθόδους για να κυνηγά την ευτυχία και ό,τι τον κάνει χαρούμενο. Ορισμένοι υιοθετούν μια πρακτική προσέγγιση όπως ο κανόνας ενός λεπτού, άλλοι διαβάζουν βιβλία και μερικοί λαμβάνουν υπόψη συμβουλές ειδικών. Η ευτυχία μπορεί να είναι μια άπιαστη, φευγαλέα αίσθηση, αλλά μια εκτεταμένη μελέτη που διεξήχθη από τους ερευνητές του Harvard αποκάλυψε μερικές τάσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να ζήσεις πιο ευτυχισμένη και πιο υγιής για πολύ καιρό, όπως αναφέρει το queen.

Πώς θα γίνει αυτό; Κάνοντας τρία πολύ απλά πράγματα

Απέφευγε το κάπνισμα και το αλκοόλ

Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι η μελέτη διαπίστωσε ότι το κάπνισμα ήταν ο μοναδικός παράγοντας πρόβλεψης για πρόωρη γήρανση. Προσδιόρισε επίσης ότι η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ μπορεί να είναι επιζήμια για τη σωματική και ψυχική σου υγεία. Παρά το γεγονός πως αυτές οι πληροφορίες δεν είναι κάτι καινούργιο, αποδεικνύει ότι αυτό που βάζεις στο σώμα σου έχει πράγματι αποτέλεσμα αργότερα.

Να έχεις μία ευτυχισμένη παιδική ηλικία

Εντάξει είναι αλήθεια πως δεν μπορείς να ξέρεις πως ήταν η παιδική σου ηλικία, οι ερευνητές του Χάρβαρντ όμως διαπίστωσαν πως το να λαμβάνεις αγάπη ως παιδί είναι ενδεικτικό της ύπαρξης υψηλού εισοδήματος ως ενήλικας. Διαπίστωσαν επίσης ότι η καλή προσαρμογή κατά τη διάρκεια της εφηβείας ήταν μία πρόβλεψη για την σωστή ωρίμανση αργότερα. Ωστόσο, για εκείνους που είχαν μια δύσκολη παιδική ηλικία, η εξεύρεση ενός αγαπημένου συζύγου ή ακόμα και ισχυρών φιλικών σχέσεων στην ενηλικίωση, βοήθησε να θεραπεύσει παλιές πληγές και να οδηγήσει σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Αντιμετώπισε τα προβλήματά σου

Αντί να κατηγορείς τους άλλους και να είσαι παθητική-επιθετική, το να χειρίζεσαι τα προβλήματα με ώριμο τρόπο οδηγούν σε μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι αντέδρασαν ανώριμα σε μία σύγκρουση αισθάνθηκαν καλά βραχυπρόθεσμα, αλλά αντιμετώπισαν μακροπρόθεσμες συνέπειες. Εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους με μεθόδους όπως ο αλτρουισμός, η καταστολή και το χιούμορ είναι πιο πιθανό να ευδοκιμήσουν και να ζήσουν ευτυχισμένοι.