«Όταν έρθει το θέμα στην ελληνική Βουλή, πιστεύουμε ότι θα περάσει με πλειοψηφία» υποστήριξε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών.

Σχολιάζοντας τη στάση του κυβερνητικού εταίρου, ο κ. Μπαλάφας σημείωσε ότι «σε σχέση με τους ΑΝΕΛ, με τους οποίους έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, είναι δεδομένο και το γνωρίζαμε από την αρχή ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ μας στο ζήτημα της ονομασίας».

Ωστόσο, χαρακτήρισε «πολύ θετικό» το ότι «τις τελευταίες ημέρες έγινε καθαρό από την πλευρά της ηγεσίας της ΝΔ ότι συμφωνεί με την εθνική γραμμή που είχε διαμορφωθεί πριν από χρόνια από προηγούμενες κυβερνήσεις (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής), που λέει "ναι" στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η χώρα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, περνάει σε μια κανονικότητα βήμα-βήμα και ταυτόχρονα αναδεικνύονται τα δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα και της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη».

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα της περικοπής των συνάξεων από 1/1/2019 ο κ. Μπαλάφας απάντησε:

«Η δική μας λογική λέει ότι χρειάζεται μια προωθητική συνεννόηση με την άλλη πλευρά, ώστε να μην υπάρξει περικοπή των συντάξεων. Είναι ένα θέμα, στο οποίο έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας. Όσον αφορά τις δηλώσεις του ΔΝΤ, νομίζω ότι είναι στο πλαίσιο των πολλών απαισιόδοξων προβλέψεων που έχει κάνει μέχρι τώρα και οι οποίες δεν έχουν ποτέ επαληθευτεί.

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι και το ζήτημα αυτό θα λυθεί».