Η Audi αποκάλυψε στο Σαν Φρανσίσκο το e-tron, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής. Πρόκειται για αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου, μεγάλο και κατάλληλο για καθημερινή χρήση με φουτουριστικό design, με ηλεκτρική πίσω πόρτα και κορυφαία τεχνολογία.

Το ηλεκτρικό SUV κινείται με δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι δεν εκπέμπουν CO2 και είναι αθόρυβοι. Μια νέα γενιά quattro, αυτή της ηλεκτρικής τετρακίνησης, εγγυάται εξαιρετική πρόσφυση και εντυπωσιακά δυναμικά χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα εξασφαλίζει πως μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου θα επιτυγχάνεται η ιδανική κατανομή της διαθέσιμης ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες.

Καθοριστικός παράγοντας για το σπορ χαρακτήρα και τα εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά του e-tron είναι η τοποθέτηση των μπαταριών χαμηλά και στο κέντρο του αυτοκινήτου. Ετσι εκτός από την καλή πρόσφυση που του χαρίζει του ανεβάζει την αυτονομία και το κάνει ικανό να καλύψει μεγάλες αποστάσεις.

Το μοντέλο διαθέτει εξαιρετική αεροδυναμική σχεδίαση, ενώ κορυφαία έκφραση της είναι οι προαιρετικοί, εικονικοί εξωτερικοί καθρέφτες -άλλη μια παγκόσμια πρώτη για μοντέλο παραγωγής- οι οποίοι όχι μόνο μειώνουν το συντελεστή οπισθέλκουσας αλλά ανεβάζουν το ψηφιακό DNA του αυτοκινήτου σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Το Audi e-tron παρέχει χώρους και άνεση αντίστοιχη ενός συμβατικού, μεγάλου μοντέλου της μάρκας. Τρα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι υψηλής ποιότητας και έχουν εξαιρετικά επίπεδα συναρμογής. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο των Βρυξελλών που χαρακτηρίζεται από μηδενικές εκπομπές CO2. Οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του 2018.