Ο Μάριος Καπερώνης είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους πυγμάχους που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από τα ρινγκ της Πάτρας.

Αναδείχτηκε ως αθλητής μέσα από την ΕΑΠ , την υπηρέτησε τον τελευταίο χρόνο ως προπονητής και πλέον ετοιμάζεται για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.
Το επόμενο βήμα του θα είναι η ίδρυση ενός νέου συλλόγου στην κατηγορία των αγωνιστικών αθλημάτων. Ο λόγος για την Άμυνα Πατρών, μία ιδέα του Μάριου Καπερώνη, που μέσα σε δύο εβδομάδες από τώρα, πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά.

Ο ίδιος ο Μάριος Καπερώνης τονίζει για την Άμυνα Πατρών: «Η Άμυνα Πατρών θα είναι ένας νέος σύλλογος που θα έχει σαν βασικό του σκοπό αρχικά την ανάδειξη νέων αθλητών  και στη συνέχεια τον πρωταθλητισμό, προσπαθώντας μέσα από την σκληρή δουλειά να βγάλει νέους πρωταθλητές».

Αρχικά η Άμυνα Πατρών θα έχει σε λειτουργία μόνο το τμήμα της πυγμαχίας, το άθλημα το οποίο γνωρίζει καλά ο Μάριος Καπερώνης και έχει αναδείξει στον Πατρινό αθλητισμό μέσα από την πορεία του. Στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλα αγωνιστικά αθλήματα.

Ο χώρος ήδη έχει βρεθεί. Είναι ένα γυμναστήριο χωρητικότητας 215 τετραγωνικών, στα Ζαρουχλέικα (στην οδό Άρη Βελουχιώτη). «Σίγουρα η Άμυνα Πατρών δεν μπορεί να αντικαταστήσει ιστορικά την ΕΑΠ που έχει μία ιστορία από το 1927. Δεν είναι αυτός άλλωστε ο στόχος της.

Από άποψη όμως υποδομής θα είναι ότι καλύτερο. Ο χώρος που την φιλοξενεί είναι ένα σύγχρονο γυμναστήριο που θα έχει ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει για την προπόνηση, την εκμάθηση και την προετοιμασία των αθλητών» τονίζει σχετικά ο Μάριος Καπερώνης.

Και προσθέτει: «Αυτό που ζητάμε πάντως πάνω από όλα και θα πρέπει να τονίσουμε είναι να δώσουμε μία διέξοδο στην νεολαία της Πάτρας προς τον αθλητισμό σε μία εποχή που είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους μας και ειδικότερα για τους νέους.

Ο αθλητισμός και  η πυγμαχία μπορούν να δώσουν διεξόδους στην κοινωνία…».