Τους λόγους που η ΑΕΚ δεν κατάφερε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Ολλανδία προσπάθησε να εξηγήσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

«Η νοοτροπία μας φταίει! Σταματήσαμε να παίζουμε, σταματήσαμε να διεκδικούμε το παιχνίδι όταν δεχτήκαμε το γκολ. Σ΄αυτό το επίπεδο δεν πρέπει να σταματάς όταν κάποιος σε βάζει κάτω, αλλά να δυναμώνεις και να γίνεσαι πιο πιεστικός. Είναι άλλη η νοοτροπία σ΄αυτά τα ματς και πρέπει γρήγορα να μπούμε σ΄αυτή. Δεν έπρεπε να μας επηρεάσει το γκολ. Δεν έπρεπε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Ήταν σα να τα παρατήσαμε εντελώς κι αυτό ήταν που με ενόχλησε πάρα πολύ. Αυτή η εικόνα, σα να σταματήσαμε να παίζουμε», είπε ο προπονητής της ΑΕΚ μετά την ήττα 3-0 από τον Αγιαξ στην πρεμιέρα του Champions League.

«Στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο Αγιαξ έχει αδυναμίες στο αμυντικό κομμάτι, φάνηκαν αυτές στο πρώτο ημίχρονο. Δεχτήκαμε γκολ αλλά είχαμε άλλα 45 λεπτά. Εμείς ήταν σα να είπαμε «χάσαμε». Πρέπει να αλλάξει αυτό, Δεν είναι έτσι. Εναντίον τέτοιων ομάδων, αν σταματήσεις να προσπαθείς, αν σταματήσεις να τρέχεις. Ηταν ένα σκληρό μάθημα για εμάς.

Ο Τσόσιτς έκανε καλό παιχνίδι. Μπορούσε να μας βοηθήσει να αλλάξουμε σχηματισμό αν θέλαμε κάποια στιγμή στο παιχνίδι. Δεν είχαμε πρόβλημα στην τακτική που ακολουθήσαμε. Θα πάρουμε πολλά μαθήματα από αυτά τα παιχνίδια και πρέπει να κερδίσουμε κάτι από αυτά, γιατί ακολουθούν κι άλλα πολύ σημαντικά ματς.

Πέρασε αυτό το ματς, ήδη πρέπει να το έχουμε ξεχάσει και πάμε για το επόμενο. Δεν το διαχειριστήκαμε καλά, θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα στο ματς της Κυριακής (σ.σ. με ΠΑΟΚ). Πάμε στο ξενοδοχείο να ηρεμήσουμε και από αύριο το πρωί υπάρχει μόνο το επόμενο παιχνίδι», κατέληξε ο έμπειρος τεχνικός.