Η αγαπημένη dj και ραδιοφωνική παραγωγός Ράνια Κωστάκη ξέρει πώς να ξεσηκώνει τον κόσμο με τις δυνατές μουσικές επιλογές της σε κάθε της εμφάνιση, ενώ το μεγάλο της όπλο είναι η φωνή της στο ραδιόφωνο που δίνει την αίσθηση ότι φλερτάρει μαζί σου.

H Ράνια Κωστάκη έρχεται στο Dose στις 23 Σεπτεμβρίου για να ξεσηκώσει το κοινό της Πάτρας.

Η sexy ραδιοφωνική παραγωγός του Ρυθμού 949 υπόσχεται σε όσους βρεθούν στο αγαπημένο στέκι της πόλης, ένα πρόγραμμα πολύ ανεβαστικό! Ένα πάρτι που δεν πρέπει να χάσει κανείς…

Θα πάρει τη θέση της στην κονσόλα και υπόσχεται να κάνει το απόγευμα της Κυριακής μας, άκρως διασκεδαστικό.

Με φουλ ενέργεια και κέφι, θα σας παρασύρει όλους στο ρυθμό της.

Λίγο πριν το μεγάλο πάρτι, μίλησε στο patrasevents.gr για τη μουσική, το ραδιόφωνο, την Πάτρα αλλά και για το εάν είναι ερωτευμένη αυτή την περίοδο.


Ρ.Ε.:  Έρχεστε αρκετά συχνά στην Πάτρα, σας αγαπάει η πόλη και την αγαπάτε κι εσείς. Πώς θα χαρακτηρίζατε τους ανθρώπους της;

Ρ.Κ.: Η αγάπη αυτή είναι αμοιβαία. Εγώ μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και η Πάτρα μου την θυμίζει πάρα πολύ, όσον αφορά τη διασκέδαση, αλλά και μορφολογικά. Οπότε όταν βρέθηκα στην Πάτρα, ένιωσα σαν να είμαι στη Θεσσαλονίκη. Ένιωσα μεγάλη οικειότητα και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορώ να αντισταθώ κάθε φορά που μου γίνεται μια πρόσκληση για την πόλη σας. Ακόμα κι αν έχω κάποια άλλη δουλειά, αλλάζω το πρόγραμμα για να καταφέρω να έρθω. Πάντα περνάω πολύ ωραία στην Πάτρα και το λέω πραγματικά αυτό, από την πρώτη στιγμή που θα πατήσω το πόδι μου στο μαγαζί η ενέργεια που εισπράττω είναι μοναδική. 

Ρ.Ε.:  Είναι όμως και το Dose μια «αδυναμία» σας…

Ρ.Κ.: Ναι είναι αδυναμία μου πολύ μεγάλη! Ο Νικόλας είναι ένας άνθρωπος πολύ σωστός, είναι πολύ σημαντικό με τον επιχειρηματία να υπάρχει πολύ καλή σχέση και με τον συγκεκριμένο άνθρωπο η σχέση μας δεν είναι απλώς σωστή, είναι φιλική και ανθρώπινη. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να μην αντιστέκομαι στις προσκλήσεις του.


Όταν αγαπάς κάτι δεν υπάρχει καμία δυσκολία στο να κάνεις τα πάντα

Ρ.Ε.: Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να είναι dj;

P.K.: Tίποτα δεν είναι δύσκολο άμα το αγαπάς. Ποτέ εγώ δεν το είδα έτσι, έχω τόση αγάπη για τη μουσική και το να δίνω χαρά στον κόσμο είτε μέσω του ραδιοφώνου και των εκπομπών που κάνω, είτε μέσα από τα πάρτι που επιμελούμαι, που δεν μου είναι δύσκολο. Απλώς όταν είσαι κοντά στον κόσμο υπάρχει περισσότερη αμεσότητα, το εισπράττεις εκείνη τη στιγμή, ενώ στο ραδιόφωνο αφήνεις τη φαντασία σου να δουλέψει. Τον κόσμο τον έχεις μπροστά σου, περνάνε καλά, διασκεδάζουν, πίνουν, τότε ναι δεν είναι δύσκολο. Όμως ένα από τα παράπονά μου και ενδεχόμενως ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε γενικά οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μια σκηνή και προσφέρουν θέαμα ή διασκέδαση είναι το κοινό να βρίσκεται πάνω από ένα κινητό τηλέφωνο συνέχεια. Για μένα αυτό αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα κάθε φορά που μπαίνω σε ένα μαγαζί, να τους ξεκολλήσω από τα κινητά. Στην αρχή δυσκολεύτηκα τώρα είμαι σε πολύ καλό δρόμο γιατί ασχολούμαι μαζί τους. Γενικά όταν αγαπάς κάτι δεν υπάρχει καμία δυσκολία στο να κάνεις τα πάντα.

Ρ.Ε.: Ο κόσμος παρά την κρίση διασκεδάζει;

Ρ.Κ.: Διασκεδάζει πολύ περισσότερο… Περιμένουν λόγο για να ξεδώσουν. Υπάρχει περιορισμός στο κομμάτι το οικονομικό, είναι πιο προσεχτικοί. Από εκεί και πέρα βλέπουμε πως και τα μαγαζιά λειτουργούν πολύ διαφορετικά στο κομμάτι αυτό, ιδίως και σε πιο μικρές πόλεις.

Ρ.Ε.:  Η μεγάλη σας αγάπη είναι το ραδιόφωνο. Μιλήστε μας γι' αυτό.

Ρ.Κ.: Για εμένα είναι αυτή η ανάγκη μου να επικοινωνώ με τον κόσμο. Αποτελεί την καθημερινή μου ψυχοθεραπεία. Περιμένω αυτό το καθημερινό δίωρο για να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να ξεπερνώ τα προβλήματα που έχω. Γιατί το να μιλάς και να λες αυτά που έχει μέσα η ψυχούλα σου, η ζωή σου, τις εμπειρίες σου αυτό είναι πολύ μεγάλη μαγκιά! Εγώ αυτό λέω σε όλους «μιλήστε» μην κρατάτε τίποτα που σας βαραίνει ή σας χαροποιεί μέσα σας. Εγώ αυτά που λέω στο ραδιόφωνο είναι πραγματικές εμπειρίες και έχω ανάγκη να τα μοιραστώ.


Δεν μου αρέσει η τηλεόραση και δεν θα συμμετείχα με τίποτα σε reality

Ρ.Ε.:  Εκτός από τους πιστούς σας ακροατές που σας αγαπούν, έχετε γίνει γνωστή και από την τηλεόραση αν και έχετε κάνει λίγες εμφανίσεις σε αυτή. Πως το έχετε καταφέρει αυτό;

P.K.: Αυτό δεν ξέρω κι εγώ πως έγινε….(γέλια). Θα σου πω ένα μυστικό, την τηλεόραση δεν την αγαπάω καθόλου. Θα μου πεις αφού δεν την αγαπάς γιατί εμφανίζεσαι σε αυτή, δεν αγαπάς την προβολή αλλά εκτίθεσαι στα social media. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Απλώς είναι ένα μέρος της εξέλιξης των πραγμάτων. Ιδανικά θα ήθελα να μην υπήρχε ούτε κάμερα στο στούντιο, είμαι από τους ανθρώπους που αν δεν είναι συνδεδεμένο το κομμάτι των social media με τη δουλειά, δεν θα είχα social media. Το βλέπω απλώς σαν κομμάτι αυτού που αγαπάω.

Ρ.Ε.: Άρα να υποθέσω πως δεν σας ενδιαφέρει ο χώρος της τηλεόρασης…

P.K.: H τηλεόραση σε αναγκάζει να μπαίνει σε καλούπια, όταν έχεις μια εκπομπή έχεις και ένα ρόλο. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που μπαίνει σε καλούπι, είμαι αντιδραστική, δεν μπορώ να ακολουθήσω αυτό που θα μου πει κάποιος εάν εγώ δεν νιώθω καλά. Εγώ είμαι ο εαυτός μου, αυτό που είμαι με τους φίλους μου αυτό βλέπετε κι εσείς μέσω των λογαριασμών μου στα social media, ενώ στην τηλεόραση δεν υπάρχει η δυνατότητα να το κανείς αυτό. Εκεί αναγκαστικά θα σου πουν θα κανείς αυτή την εκπομπή και θα έχεις αυτό το ρόλο. Ο χώρος της παρουσίασης δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Το να κάνω μια μουσική εκπομπή, όπως εγώ την έχω στο μυαλό μου, αυτό ναι με ενδιαφέρει. Έχω κλείσει στο ραδιόφωνο 25 χρόνια non stop και ευτυχώς δεν αναγκάστηκα ποτέ να μπω σε καλούπια, με λίστες ή για τον τρόπο που εκφωνώ. Ζητούσα πάντα να κάνω κάτι δικό μου, ζητούσα από τους υπεύθυνους να με εμπιστευτούν. Πειθαρχία πάντα υπάρχει, αλλά να έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα μας.

Ρ.Ε. Φαντάζομαι πως θα σας έχουν γίνει προτάσεις για να συμμετέχετε σε κάποιο reality, έχετε φανταστεί τον εαυτό σας σε κάποιο από αυτά;

P.K.: Φυσικά μου έγιναν προτάσεις για όλα αυτά τα παιχνίδια… Όχι με τίποτα, ακόμα κι αν μου έκαναν συμβόλαιο που θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα για όλη την υπόλοιπη ζωή μου.


Τα τελευταία χρόνια είμαι ερωτευμένη…

Ρ.Ε.: Το καλοκαίρι τελείωσε και τυπικά, μπαίνουμε στην χειμερινή περίοδο ποια είναι τα σχέδιά σας;

P.K.: Από τέλος Οκτωβρίου θα είμαι για δεύτερη σεζόν με τον Γιώργο Σαμπάνη στο Acro τις Παρασκευές και τα Σάββατα και τα μεσημέρια του Σαββάτου θα βρίσκομαι Κολωνάκι στο Rock 'n' Roll. Τι Κυριακές τις έχω αφήσει ελεύθερες για να έρχομαι στην Πάτρα στο Dose, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη. Τις καθημερινές βρίσκομαι στο Ρυθμό 4 – 6 το απόγευμα και μια φορά το μήνα πραγματοποιείται «Η νύχτα στο Ρυθμό» που έχουμε ξεκινήσει από πέρυσι, με καλεσμένους καλλιτέχνες, που πάει πολύ καλά και μάλιστα βραβευτήκαμε σαν πρωτότυπο περιεχόμενο, σαν concept και είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό.   

P.E.: Είστε ερωτευμένη;

P.K.: Πάντα… (γελια)! Δεν γίνεται να μην υπάρχει έρωτας στη ζωή μου. Η δουλειά που κάνω θέλει αυτό το πάθος και τον ενθουσιασμό που έχει ο έρωτας. Λένε πως ο έρωτας έχει πάθος και η αγάπη βάθος. Εγώ κυνηγάω την αγάπη, αλλά ζω τον έρωτα… μέχρι να καταλήξω στην αγάπη. Τα τελευταία τρία χρόνια είμαι σε έναν μόνιμο "ενθουσιασμό"…