Πέντε κατηγορούμενοι, δύο ως φυσικοί αυτουργοί και τρεις ως ηθικοί, θα βρεθούν σήμερα ενώπιον των δικαστών για να λογοδοτήσουν για την δολοφονία του άτυχου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος υπήρξε υπερασπιστής του 39χρονου Αριστείδη Φλώρου.

Του επιχειρηματία, που βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο, μετά την «περίεργη» αποφυλάκιση του, και ελέγχεται ποινικά, τόσο ο ίδιος όσο και οι γιατροί που έκριναν ότι μπορεί να περάσει την πόρτα της ελευθερίας με 67% αναπηρία.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017, μέσα στο γραφείο του, από δύο «δήθεν» πελάτες που ζήτησαν να κλείσουν ραντεβού μαζί του για μία υπόθεση τους. Πρόκειται για τον Μικέλα Κάστριοτ και τον Αλέξανδρο Μάτα. Ως ηθικοί αυτουργοί κατηγορούνται οι Κλόντιαν Λεκοτσάι, ο Άρμπερ Μπάκο και ο Όλντι Ντούλτσε, οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου (σ.σ δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ στην αντιδικία με την Energa)

Τον δρόμο για την αλήθεια έδειξε με την κατάθεση του ο Κάστριοτ, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, έχοντας πάρει εντολή από τους Μπάκο και Ντούλτσε.

Όπως είπε στην απολογία του, δύο μήνες πριν από την δολοφονία, τον πήρε τηλέφωνο ένας συμπατριώτης του από τη φυλακή και τού είπε ότι θα του έδινε 20.000 ευρώ για να πυροβολήσει στο πόδι τον δικηγόρο του Αριστείδη Φλώρου.

«Μάλιστα έδωσε 3.000 ευρώ προκαταβολή, τα οποία μας τα έφερε μία άγνωστη κοπέλα, μια μέρα στο Μπουρνάζι. Ο δικηγόρος αυτός, απ' ότι μου είχε πει ο Ολντι Ντουλτσε ήταν πολύ δεμένος με τον Φλώρο και θα έπαιρνε το μήνυμα σίγουρα ο Φλώρος. Από ό,τι έμαθα, ο Ολντι, είχε τσακωθεί στο παρελθόν με τον Φλώρο στη φυλακή και ήθελε να τον εκδικηθεί, ενώ παράλληλα ήθελε να του φάει 3-4.000 ευρώ, γιατί ήξερε ότι έχει πολλά χρήματα. Εγώ έκανα παρέα με ένα παιδί, που τον φωνάζω «μικρό». Του πρότεινα να κάνουμε μαζί τη δουλειά και να πάρουμε από 10.000 και αυτός δέχτηκε», λέει στην κατάθεση του.

Λίγο μετά αφού προσποιήθηκαν τους πελάτες, έβγαλαν τα όπλα, και είπαν στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ότι ήρθαν στο γραφείο για τον Φλώρο, που ήταν εντολέας του.

«Του ζητήσαμε τη διεύθυνση του Φλώρου, για να κάνουμε τον Φλώρο να φοβηθεί περισσότερο μόλις το μάθαινε», είπε ο δράστης, υποστηρίζοντας ότι τον σκότωσε κατά λάθος, αφού ήθελε να τον εκφοβίσει.

«Κάποια στιγμή άκουσα τον «μικρό» να μου λέει να του ρίξω μια στο πόδι και μετά να λέει γρήγορα, γιατί κλειδώνει η πόρτα. Εγώ φοβήθηκα ότι θα κλειστούμε μέσα και τον πυροβόλησα μια φορά στοχεύοντάς τον χαμηλά. Όμως καθώς γύρναγα για να φύγω, σηκώθηκε το χέρι μου πιο ψηλά και τον πέτυχα νομίζω στην κοιλιά».