Να βλέπεις να σου καταστρέφουν το αυτοκίνητο και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα... Γιατί όταν ο «βάνδαλος» είναι μια αρκούδα, τι περιθώρια αντίδρασης υπάρχουν;

Η Νικόλ Μίνκιν Λίσεντεν διαπίστωσε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει όταν κάποιος κλειδώνει κατά λάθος μέσα σε αυτοκίνητο μια αρκούδα. Κάποια στιγμή, μια φίλη την ενημέρωσε ότι είχε αφήσει ανοιχτή την πόρτα του βαν της, που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι της στο Έισβιλ, στη Β. Καρολίνα.

Εκείνη παραξενεύτηκε, αλλά δεν το πολυσκέφτηκε. Κλείδωσε την πόρτα και ξαναμπήκε στο σπίτι. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μόλις είχε εγκλωβίσει μια αρκούδα μέσα στο όχημα! Περίπου μισή ώρα αργότερα, βγήκε ξανά για να πάρει κάτι από το αυτοκίνητο και παρατήρησε ότι τα τζάμια είχαν θολώσει και υπήρχαν πατημασιές ζώου.   

Η αρκούδα δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό. Προσπαθούσε να βγει και κατέστρεφε το όχημα πάνω στον πανικό της, ενώ πατούσε την κόρνα και ενεργοποίησε και τον συναγερμό. Ο σύζυγος της Νικόλ, Αλεξ Λίσεντεν και ένας γείτονας, ο Μπάστερ Μπράουν, προσπάθησαν να βρουν λύση.

Στην αρχή επιχείρησαν να ανοίξουν την πόρτα από μακριά, μέσω χειριστηρίου, αλλά η αρκούδα είχε κάνει ήδη ζημιά και το σύστημα δεν λειτουργούσε. Έτσι, ο Αλεξ πλησίασε το αυτοκίνητο για να ανοίξει την πόρτα, αλλά αυτή έκλεινε. Τελικά η αρκούδα βρήκε μόνη της τη λύση. Το παράθυρο του οδηγού κατέβηκε κάποια στιγμή, πιάστηκε από αυτό και το... ξήλωσε.

Αντί να φύγει... τρέχοντας μακριά από τους ανθρώπους, αμέσως μετά η αρκούδα πήγε στο σπίτι του γείτονα, στην κουζίνα, όπου άνοιξε συρτάρια, άρπαξε ένα μείγμα για κέικ και πήγε στο γκαράζ για να το φάει!


A Bear Escapes from Van!