Ο Δήμος έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για τις αλλαγές του κυκλοφοριακού χάρτη στο κέντρο της Πάτρας και το τελικό σχέδιο που θα κατατεθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προς συζήτηση, είναι έτοιμο. 

Το σενάριο που μιλούσε για την αντιδρόμηση της Κανακάρη και για την εφαρμογή της στην Κορίνθου θα προχωρήσει όπως όλα δείχνουν και θα υλοποιηθεί με όλες τις προβλεπόμενες απαραίτητες αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει με επιτυχία η λειτουργία του όλου σχεδίου και να μην υπάρξουν προβλήματα. 

Οι προβλεπόμενες απαραίτητες αλλαγές είναι αρχικά η αντιδρόμηση της Ναυαρίνου. Πάνω σε αυτό ήδη έχουν ξεκινήσει ορισμένες εργασίες για τις αλλαγές στους φωτεινούς σηματοδότες.

Από εκεί και πέρα για να προχωρήσει η αντιδρόμηση της Κανακάρη και για να λυθεί το πρόβλημα με τα αστικά λεωφορεία, απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η αντιδρόμηση του κέντρου της Μαιζώνος στα σημεία που δεν έχει πεζοδρομηθεί (από την Κολοκοτρώνη και μετά προς την Αγίας Σοφίας), αλλά και η αντιδρόμηση της Κωνσταντινουπόλεως. 

Τα λεωφορεία, δηλαδή, θα ακολουθούν την διαδρομή Ναυαρίνου – Κανακάρη – Κολοκοτρώνη – Μαιζώνος – Κωνσταντινουπόλεως – Αγίας Σοφίας – Κόμβος Κουρτέση – Πανεπιστημίου και έτσι με αυτή την επιλογή θα αποφορτιστεί η Κανακάρη, ενώ ρόλο σε αυτό θα παίξει και η επικείμενη λειτουργία της Περιμετρικής. 

Το τελικό σχέδιο του Δήμου προβλέπει, με λίγα λόγια, την αντιδρόμηση της Κανακάρη μόνο με το συνδυασμό της αντιδρόμησης της Μαιζώνος και της Κωνσταντινουπόλεως, ένα έργο που θα χρειαστεί επιπλέον μελέτη και νέες εργασίες στους φωτεινούς σηματοδότες, αλλά και όλες τις υπόλοιπες προβλεπόμενες παρεμβάσεις. 

Ταυτόχρονα ο Δήμος, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο θα προχωρήσει σε εργασίες βελτίωσης σε σημεία της Κανακάρη όπου υπάρχουν κάποιες αδυναμίες και που μπορούν να παρουσιάσουν προβλήματα αργότερα.


Οι προβλέψεις για χώρους στάθμευσης και πάρκινγκ

Ο Δήμος, παράλληλα, θα προχωρήσει σε μέτρα απαγόρευσης των βαρέων οχημάτων στο κέντρο της Πάτρας, από την Ελευθερίου Βενιζέλου έως την Αγία Σοφίας ή ακόμα και την Κανελλοπούλου, μέτρο που θεωρεί ότι μπορεί να γίνει εφικτό, εφόσον παραδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες η Μίνι Περιμετρική.

Το σχέδιο προβλέπει και τους απαραίτητους χώρους στάθμευσης για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς αναμένεται να γίνει επέκταση της εκ περιτροπής στάθμευσης από Ζαΐμη – Μαιζώνος – Καρόλου – Κανακάρη – Ζαΐμη. 

Εξάλλου ο Δήμος θα προχωρήσει στην τροποποίηση του σχεδίου πόλης για στάθμευση πάρκινγκ αγοράζοντας οικόπεδο που βρίσκεται στην οδό Κανακάρη και Γκότση, ενώ θα διαμορφώσει σε πάρκινγκ το οικόπεδό του στον κόμβο Κουρτέση και Περιμετρική, ανεξάρτητα από το αν τελικά γίνει η ανταλλαγή του αγροτεμαχίου με την Αστυνομική Διεύθυνση για το κτίσιμο του νέου Αστυνομικού Μεγάρου. 

Παράλληλα, θα προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για το δημοτικό πάρκινγκ στο ύψος του Αγίου Διονυσίου, στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ, ενώ για να αποφύγει την μετατροπή του παραλιακού δρόμου σε χώρο στάθμευσης μεταξύ του ΚΕΠ και της Αγίου Νικολάου, θα τοποθετήσει ηλεκτρονική μπάρα στο ύψος της Γούναρη, όπου εκεί δικαίωμα εισόδου θα έχουν με κάρτα οι εργαζόμενοι, όταν όμως θα έχει προχωρήσει η ανάπλαση του συγκεκριμένου κομματιού της παραλιακής ζώνης. 


Οι αντιδράσεις των κατοίκων της οδού Κανακάρη

Τέλος, σε ότι αφορά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Κανακάρη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμου, τόνισε: "Όλα αυτά είναι αλλαγές που είχαν προταθεί στο σχέδιο Δοξιάδη.

Η Κανακάρη, με την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος, θα είναι έτσι και αλλιώς, είτε ως έξοδος, είτε ως είσοδος, ένας δρόμος με θόρυβο και βουή. Αυτό δεν αποφεύγεται. Κοιτάξαμε όμως να περιορίσουμε τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Το σχέδιο από την στιγμή που η Μαιζώνος θα πεζοδρομηθεί, προβλέπει δύο εισόδους (Κορίνθου και Όθωνος Αμαλίας και δύο εξόδους (Κανακάρη και Αγίου Ανδρέου).

Αυτές είναι οι τέσσερις βασικές αρτηρίες και με τη λειτουργία της Μίνι Περιμετρικής και με όλα τα μέτρα που υπάρχουν στο σχέδιο, πιστεύουμε ότι το κυκλοφοριακό θα λυθεί και η πόλη θα είναι πιο λειτουργική για τους πολίτες της".