Βαλίτσες για Ρόδο ετοιμάζουν πολλά ζευγάρια από Κίνα που θέλουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στο όμορφο νησί.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο αναμένεται να φτάσουν στην Ρόδο πολλά ζευγάρια για να παντρευτούν, καθώς το νησί είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός για τους Κινέζους στη χώρα μας, μετά τη Σαντορίνη.

Η έλευση των Κινέζων τον Οκτώβριο δεν είναι τυχαία, καθώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την εταιρεία Wedding Group Co θα προωθήσουν και θα διοργανώνουν στο νησί πολλές εκδηλώσεις και δράσεις με αντικείμενο την τέλεση των κινεζικών πολιτικών γάµων -ως μία εναλλακτική µορφή τουρισµού.

Η γαµήλια βιοµηχανία στην Κίνα γνωρίζει πολύ µεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια καθώς πολλά ζευγάρια ταξιδεύουν σε άλλες χώρες για να τελέσουν τους γάμους τους.

Να σημειωθεί ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να ξεκινήσουν οι γάμοι από τις αρχές του περασμένου Μαΐου στην Ρόδο, αλλά τελικά το θέμα μετατοπίστηκε για τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, όπως αναφέρει η dimokratiki.

Η προβολή θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς εκτός από τα ζευγάρια των μελλονύμφων θα έρθουν στη Ρόδο και δημοσιογράφοι αλλά και φωτογράφοι για να προβάλουν το γεγονός στην Κίνα, ενώ ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορείων θα έχουν συνεργασία με την ΠΝΑΙ που προωθεί την δράση.

Απώτερος σκοπός της ΠΝΑΙ είναι πέρα από τη Σαντορίνη, που αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για γάμους σε νησιά, να προστεθεί και η Ρόδος και φυσικά, ο θεσμός να επεκταθεί και σε άλλα νησιά.

Τέλος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα καλύψει τα έξοδα διαµονής, µετακινήσεων, διατροφής, εκδροµών, ξενάγησης και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για µια εκδροµή στη Σύµη, για 27 άτοµα, τα οποία θα συµµετέχουν και θα συµβάλουν στη δράση.