Η μεγάλη προσέλευση των τουριστών στην Δυτική Ελλάδα μέσα από το αεροδρόμιο του Αράξου, αλλά και στην Πάτρα μέσα από το πρόγραμμα Culture and Shopping και τις συνεργασίες με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, συνεχίζεται. 

Μπορεί να έχουμε φτάσει στα μέσα του Σεπτεμβρίου, όμως οι τουρίστες συνεχίζουν να καταφτάνουν στην Δυτική Ελλάδα, κυρίως μέσα από το αεροδρόμιο του Αράξου στο οποίο οι αφίξεις από την αρχή της χρονιάς μέχρι το τέλος του Αυγούστου έχουν φτάσει τις 135.520, την στιγμή που την περασμένη περίοδο είχαμε 115.021. 

Υπάρχει, δηλαδή, μία αύξηση της επισκεψιμότητας στου αεροδρόμιο του Αράξου που αγγίζει τις 21.499. Η αύξηση αυτή έχει το δικό της αντίκτυπο στο ξενοδοχειακό κλάδο, με τα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας, αλλά και σε διάφορες περιοχές του νομού να έχουν αρκετές κρατήσεις ακόμα και αυτή την εποχή. 

Οι επαγγελματίες του χώρου, άλλωστε, μιλούν για αύξηση σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά που ήταν η καλύτερη, ενώ μετά το τέλος του μήνα, όταν λήξει οριστικά η τουριστική σεζόν, θα έχουν στην διάθεση τους ακριβή στοιχεία της αυξητικής τάσης που επικράτησε στον κλάδο τους το φετινό καλοκαίρι. 

Στην Πάτρα οι επισκέψεις τουριστών συνεχίζονται επίσης. Μόνο την περασμένη Πέμπτη ήρθαν μέσα από το πρόγραμμα Culture and Shopping 60 τουρίστες από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, ενώ άλλοι 60 ακολούθησαν την Παρασκευή από την Ρωσία και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, υπήρξε μια αύξηση των τουριστών που προέρχονταν από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία και Πολωνία κατά κύριο λόγο) και αντίθετα υπήρξε μια μείωση στους Ρώσους τουρίστες, κάτι που οφείλεται και στις καταστάσεις που διαμορφώθηκαν στην Τουρκία με την πτώση της τούρκικης λίρας.