Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν το διήμερο του φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας.

Τόσο την πρώτη μέρα με τη συναυλία του Μύρωνα Στρατή και της Γλυκερίας, όσο και τη δεύτερη με την εμφάνιση του τσολιά της Ελληνοφρένειας και του μεγάλου Βασίλη Παπακωνσταντίνου, οι Πατρινοί γέμισαν το Νότιο Πάρκο, δίνοντας το παρών σε μία πολιτιστική εκδήλωση που απευθύνεται κατά βάση στους νέους.

Μια εκδήλωση που έχει ασφαλώς μια πολιτική χροιά, με τους νέους να αναζητούν ένα καλύτερο παρόν και ένα πιο αισιόδοξο μέλλον, σε εποχές σκοτεινές, όπου ο άνθρωπος έχει μπροστά του δεκάδες αδιέξοδα, με τα οποία τον φέρνουν αντιμέτωπο οι καταστάσεις οι οποίες διαμορφώνονται από ένα σύστημα που μοιάζει να είναι "αόρατο", αλλά ταυτόχρονα οι μηχανισμοί και οι αντιλήψεις του, εισχωρούν μέσα του, με διάφορους τρόπους, συνειδητά και υποσυνείδητα

Οι νέοι της Πάτρας και μαζί του χιλιάδες ακόμα πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους θέση ή ιδεολογία, δήλωσαν με την παρουσία τους σε αυτό το διήμερο, την ανάγκη τους να βρουν όλες αυτές τις απαντήσεις στα αδιέξοδα που παρουσιάζονται μπροστά τους και τη διάθεσή τους να αναζητήσουν για το σκοπό αυτό άλλους τρόπους, από αυτούς που τους έχουν προταθεί μέχρι τώρα. 

Ίσως σε αυτό να κρύβεται το μυστικό της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου σε μία εκδήλωση σαν αυτή της ΚΝΕ, όπου γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, αλλά και τα 50 χρόνια της δικής της ιστορίας.

Μιας εκδήλωσης που είχε ως κεντρικό της μήνυμα τους διαχρονικούς στίχους του Γιάννη Ρίτσου από το "Καπνισμένο τσουκάλι", που μιλούσαν για τη χάραξη του "δικού μας δρόμου".

Του δρόμου που αναζητάει ο καθένας για να φτάσει να δημιουργήσει τον καλύτερό του εαυτό, τον οποίο θα προσφέρει απλόχερα στους γύρω του για να μπορέσει να σχηματιστεί με την σειρά της μια καλύτερη κοινωνία. Ένα καλύτερο και πιο δίκαιο αύριο. 

Δείτε τις φωτογραφίες του 902 από το Νότιο Πάρκο: