Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το θέμα με τις φράουλες που είχαν μέσα βελόνες και καρφίτσες στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, σοκ έπαθαν όσοι Αυστραλοί βρήκαν καρφίτσες και βελόνες μέσα σε συσκευασία με φράουλες που αγόρασαν από σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καθώς φράουλες με βελόνες έχουν αναφερθεί σε έξι πολιτείες και περιοχές ενώ ένας άνθρωπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού κατανάλωσε ένα φρούτο με βελόνα.


Australia-Strawberry crisis deepens Six brands recalled after more needles found

Ήδη τα μεγάλα καταστήματα σε Νέα Ζηλανδία έχουν σταματήσει να πωλούν φράουλες από την Αυστραλία, ενώ αρκετές εταιρίες έχουν ανακαλέσει τα συσκευασμένα φρούτα.

Μάλιστα η αστυνομία της Αυστραλία επιβεβαίωσε πριν λίγη ώρα πως βρήκε ένα μεταλλικό αντικείμενο σε μία μπανάνα με αποτέλεσμα οι φόβοι μήπως κάποιος καταπιεί αιχμηρό αντικείμενο που αν είναι κρυμμένο σε κάποιο φρούτο να μεγαλώνει.


Μέχρι στιγμής ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Greg Hunt διέταξε την Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας να διερευνήσουν τα σοκαριστικά ευρήματα που αναφέρονται.

«Είναι ένα πολύ φαύλο έγκλημα και μια γενική επίθεση στο κοινό», είπε.


Να σημειωθεί πως το πρώτο περιστατικό αναφέρθηκε στο Κουίνσλαντ την περασμένη εβδομάδα και στη συνέχεια υπήρξαν αναφορές  από τη Νέα Νότια Ουαλία, τη Βικτώρια, την Αυστραλιανή Πρωτεύουσα, τη Νότια Αυστραλία και την Τασμανία.

Οι αρχές του Κουίνσλαντ έχουν προσφέρει αμοιβή αξίας 72.000 δολαρίων σε όποιον μπορεί να προσφέρει πληροφορίες.

Το μόνο νεότερο στην υπόθεση είναι οι αποκαλύψεις υπαλλήλων της Ένωσης Παραγωγών Φράουλας, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι βελόνες μπορεί να έχουν τοποθετηθεί από έναν δυσαρεστημένο υπάλληλο.


Οι υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης συμβουλεύουν τους πολίτες να κόβουν τις φράουλες πριν τις καταναλώσουν.